Bordtennis

SM 2017 i Halmstad Arena är slut för denna gång

SM är färdigspelat och Halmstad fick många medaljer och bra placeringar.

 

Publiken och spelarna intog Arenan på torsdagen och sen var det en strid ström med folk fram till söndagens finaler som bler dramatiska.

 

U20 damer och herrar började på torsdagen med kval och där var Halmstad tjejerna med på noterna då Erika, Tilda, Jennie och Elin spelade fram sig till åttondelsfinalerna vilket är riktigt bra. Vann gjorde dock unga och mycket lovande Christina Källberg syster till Anton, vilka pingisgener det finns i den familjen.

 

Herrarnas U20 blev en ren Söderhamns historia med Anton som vinnare och Simon som tvåa, bästa Halmstad spelare blev Anders Eriksson som nådde åttondelen.

 

Mattias Karlsson började bra med vinst i mixed dubbeln men åkte ut ur dubbel och singeln vilket måste ses som lite förvånande, kanske satt turneringen i Qatar i huvudet och kroppen. Des samma måste sägas om Kristian som ju också var med i Qatar.

 

Matilda höll för pressen och vann damsigel utan att förlora ett set, mycket inponerade av Ekholm

 

Herrfinalen mellan Per Gerell och Anton Källberg blev en sevärd historia som det ska vara i en final, matchen gick till 7 set innan Per fick ge sig för Anton.

 

Pingisidaden var en riktigt bra turnering med många lovande spelare, Halmstads Isak Alfredsson kom nia totalt vilket är mycket bra för en nio åring. Vann P11 gjorde David Björkryd som kanske fick möta sin svåraste motståndare i semifinalen. F11 vanns av Nina Johansson som var mycket imponerande, härligt att se dessa unga lovande spelare. Man kan ju undra varför de ska ta bort Pingisiaden?

 

I det stora hela så var det en mycket bra turnering och publiken blev inte besviken på spelkvaliten under de dagar SM spelades utan det levererades många fina dueller både av de unga och etablerade.

 

HBTK tackar alla sponsorer, ledare, spelare, domare men framför allt alla volontärer som har varit ryggraden i detta SM, utan er inget SM så är det bara. Hoppas ni har fått valuta för ert slit och er tid. Tack alla!

 

Klicka här! för bilder på några av deltagarna

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen