/
Halmstad

Söndag 19 mars 14.00 SM-kvartsfinal 1 – Gislaved vs Hylte/Halmstad

På söndag startar årets SM-slutspel i för Hylte/Halmstad Volleys damer. Det startar med ett hett lokalderby mot Gislaved borta i Gislehallen. Detta är första matchen i en matchserie i bäst av 5 matcher, där Gislaved startar hemma och H/H har sedan två matcher i rad på hemmaplan. Vinnaren får möta vinnaren i den andra kvartsfinalen mellan Sollentuna och Örebro.

Båda lagen har i sina förberedelser mött danska topplag, H/H har så sent som förra torsdagen spelat mot Holte och i tisdags spelade vi mot Bröndby. Dessa två matcher gav meriterande vinster för Hylte/Halmstad.

Gislaved har tappat sina två tongivande USA-spelare, passaren Hannah Tedrow och centern/högern Madison Mahaffey, som av olika anledningar inte längre finns med i deras trupp. Detta ger naturligtvis Gislaved en svagare spets i laget, men genom åren har laget också varit kända för sitt försvarsspel i Gislehallen. Lagets klart lysande stjärna är Alexandra Vajdova som i framför allt hennes serve- och anfallsspel är en av de bästa spelarna i Elitserien.

I Hylte/Halmstad Volley har det varit en lugnare vecka efter en intensiv matchning och slutspelsförberedelser i slutet av förra veckan. En positiv nyhet är att Ewa Kalinowska är tillbaka i full träning och spelade också den senaste matchen mot Bröndby. Ewa är naturligtvis en viktig spelare för laget, med sin allsidighet, sina offensiva kvalitéer och med en stor erfarenhet av slutspel genom hennes långa karriär. Tyvärr är Tilda Hellgren är borta de kommande veckorna, då hon i måndags opererade sin armbåge, som har stört henne under hela säsongen.

En annan spelare som i motsats till Ewa, går in i sitt första slutspel är Stina Rix. Denna unga tjej från Ystad har genom säsongen utvecklats enormt och har växt till en av de viktigaste spelarna för Hylte/Halmstad i jakten på en semifinalplats.

Hylte/Halmstad går naturligtvis in som favoriter in denna SM-kvartsfinal, med nya förutsättningar, nu är det en matchserien i bäst av fem som avgör, vem som tar sig vidare till en hägrande SM-semifinal.

SM-Kvartsfinaler

22 april 19.00 – kvartsfinal 2 Hylte/Halmstad vs Gislaved, Halmstad Arena

25 april 14.00 – kvartsfinal 3 Hylte/Halmstad vs Gislaved, Halmstad Arena

Ev 28/3 19.00 – kvartsfinal 4 Gislaved-Hylte/Halmstad, Gislehallen

Ev 30/3 19.00 – kvartsfinal 5 Hylte/Halmstad-Gislaved, Halmstad Arena

Tony Westman
Head Coach Hylte/Halmstad Volley

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen