Fotboll

HBK talanger kom med i första uttagningen till landslaget födda 05

Måns Andersson och Kazper Karlsson fick glädjande besked när förbundskapten Roger Franzén för pojkar 05 tog ut truppen till första landslagslägret…

Efter den gånga veckans rikslägret som gick av stapeln på klassiska Bosön, istället för traditionella utvecklingslägret ( i folkmun Elitlägret) var det 2 av 4 från HBK lägret som blev uttagna till första landslagslägret.

Förbundskaptenen Roger Franzén presenterade en trupp på 46 spelare till den första landslagssamlingen, där vi hittar Måns Andersson och Kazper Karlsson som till vardags spelar i HBK.

Landslagslägret hålls återigen på Bosön 17-20 augusti

Kazper Karlsson sa så här efter uttagningen 

-Det var kul att bli uttagen, men ändå ganska förväntat.
Jag tycker det gick bra på Bosön senast under rikslägret och tror de gillade hur jag spelade avslutar Kazper.

Måns Andersson berättar när mejlet kom …

-Känns riktigt roligt att bli uttagen igen och jag hade som mål att komma med i  första landslagstruppen.
När mejlet kom så blev jag otroligt glad och stolt över mig själv och jag tror de såg att jag spelade mitt eget spel som jag visade upp under rikslägret säger Måns till Halmstadsport.

Förbundskapten Roger Franzén säger till Halmstadsport att han sett de båda talangerna tidigare och hade en positivt bild till dem båda och den förstärktes under rikslägret säger Franzén.

Debutlandskamperna som ursprungligen planerades till augusti (Finland bort) kan förhoppningsvis spelas i oktober men får i dagsläget betraktas som preliminära skriver Svensk fotboll på sin hemsida.

Bild: SVFF/Bildbyrån

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen