Uncategorized

Hylte/Halmstad är även i final 2018 på damsidan

Det blev en riktigt bra match för Hylte/Halmstad volleys damer uppe i Lindesberg i semifinal 4:5. Med total dominans såg man till att hålla motståndarna borta.

Förra veckans match i Lindesberg slutade med förlust 3-0 och det var något som laget inte var nöjda med. Genomsnack och pepp inför resterande matcher togs redan på vägen hem och det gav resultat. I söndags vann Hylte/Halmstad riktigt överlägset med 3-0 och idag var det inte nån som helst talan om vem som skulle åka hem med en vinst.

Första set visar Hylte/Halmstad direkt upp ett mycket stabilt spel och man är mycket fokuserad på varje moment. Tjejerna ser riktigt glada och taggade ut på plan och endast en gång under setet kom Lindesberg riktigt nära. Det var vid ledning 10-4 som H/H fastnade i en rotation och Linde kom så nära som 10-10. Men efter time out av coach Mårten Johansson hittade tjejerna tillbaka till sitt spel och kunde vinna första med 25-19.

 

Andra set ser precis likadant ut. Hylte/Halmstad är stabilare, mer fokuserat och är bättre på alla positioner. Men Lindesberg är inte dåliga de heller som aldrig någon gång under matchen ser sig slagna utan kämpar på varenda boll. Stina Rix sätter setbollen via sin serve till 25-19.

 

I tredje kommer Hylte/Halmstad tjejerna ut med väldig energi. De ser mycket mer tända ut än Lindesberg och de  får till en riktigt bra start till 6-0 innan Lindesberg lyckas bryta H/H:S serve. Men H/H får till side out direkt och så ser mästadels sista set ut. Man vinner sålunda även tredje med 25-19 och laget bryter ut i jubel.

 

Kommentatorn på Volleykanalen nämner att Hylte/Halmstad har betydligt mer anfallskraft än Lindesberg och ett bättre försvar.

Dessutom Har Hylte/Halmstad den absolut bästa bänkspelare i Ewa Kalinowska. Ännu fler kommentarer om bra spelare i H/H nämns och det visar ju dagens vinst på.

 

Lindesberg Volley – Hylte/Halmstad Volley 0 – 3 (19-25, 19-25, 19-25)

 

Bästa spelare

Nr 2 Stina Rix, Hylte/Halmstad

Nr 4 Melina Mangs, Lindesberg

 

Text: Eva Alberti

Bild: Pablo Valencia Uribe

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen