Ishockey

Kalle Bartholdsson från Halmstad Svensk mästare med Frölunda

Halmstadkillen som numera spelar för Frölunda i J18 fick i helgen bli Svensk Mästare i ishockey som junior.

Ni har hört det förr Frölunda mot Färjestad, men då pratar vi SHL – nu var det juniorhockey och SM final som killarna  Frölunda J18 skulle få uppleva.

Mitt i allt finns en Halmstadkille som började sin hockeykarriär i Halmstad Hammers för att sedan ta vägen via Rögle, resan slutade inte söderut längs E6 i Rögle för i år tog Kalle Bartholdsson på sig den klassiska hockeytröjan med Frölunda Indians på bröstet.

Så här skriver Frölunda Indians på sin hemsida om SM Guldet

Första perioden tillhörde helt klart Frölunda J18 som var bättre på det mesta och man snart gick ifrån till en 2-0 ledning genom Liam Svensson och lagkaptenen Andreas Laschitza.

Sedan var det ombytta roller i den andra perioden där Färjestad var det bättre laget och likt Frölunda gjorde två mål som borgade för en riktigt spännande avslutning i den tredje perioden där lagen följdes åt upp till 3-3 och trots ett bortdömt mål för Frölunda kom man samman och gjorde både 4-3 och 5-3 i den öppna målburen sedan Färjestad gått för ytterligare kvittering. Frölundas mål i den tredje perioden gjordes av Lucas Raymond och Elmer Söderblom.

I glädjen efter slutsignal var det en lättad tränare i Tobias Johansson som ser tillbaka på sitt lag, dess prestation och guldmedalj med stor glädje:
Vi vinner välförtjänt, den här gruppen har i flera år visat att den här gruppen tillhör den absoluta spetsen i svensk ishockey 01/02. Det är ett bevis på vår verksamhet och ett kvitto på vårt sätta att jobba med spelarna vi tar in i vår akademi.

SM GULD hur känns det Kalle 
Jävligt roligt och häftigt att slå ut lag som Djurgården och HV71 sen Linköping i semifinalen.
Sen en Häftig final mot Färjestad – det är grymt ..

Hur ser du på din säsong i Frölunda
Vi tog 22 raka i  grundserien så det var grymt och jag kom hit så tog det lite tid med nya vänner och skola/ stad men nu känns det grymt bra.

Kan Kalle vara nästa avkomma från Halmstad som tar resan via Frölunda upp i SHL, det vet vi inte men han kommer ge det en chans så får vi se hur långt det räcker.

Halmstadsport säger grattis till SM guldet

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen