Uncategorized

Mental styrka gav Rasmus sin andra raka internationella seger

Rasmus Messerschmidt från Halmstad Badmintons ligalag är i storform! Inte nog med att han vann Hungarian International förra veckan, i helgen följde han upp sviten genom att vinna Norwegian International i Sandefjord, Norge.

Det råder ingen tvekan om att Halmstad Badminton har gjort en riktig succévärvning i 26-årige Rasmus Messerschmidt.

Härom veckan tog han en viktig seger i Ungern då han vann Hungarian International i Budapest, och i helgen lyckades Rasmus följa upp succén i norska Sandefjord där han vann Norwegian International.

I finalen vann han ganska komfortabelt mot förstaseedade Luís Enrique Peñalver från Spanien 21-12, 21-16.

Desto tuffare var det i semin mot landsmannen David Kim, där Rasmus till slut stod som slutsegarare med 21-19 i skiljeset efter över en timmes spel.

Vi fick tag på Rasmus för en kort kommentar på väg hem från Norge.

Stort grattis till segrarna Rasmus! Varför kommer dessa framgångar just nu?
– Tack. Jag känner att jag har fått styr på mitt spelkoncept – hur jag vill spela. Jag har en plan som jag tror på när jag är på banan och jag klarar att hålla mig till den en hel match igenom.

Sedan jobbar jag med det mentala med en idrottspsykolog. Vi  började för 1,5 år sedan och det är något som nu bär frukt.

Hur ser den närmaste framtiden ut för dig? 
– Jag har en vecka nu där jag kommer att försöka återhämta mig och ta hand om kroppen. Det är tufft att spela två turneringar i rad och gå hela vägen i båda.

Den 20: e november åker jag tar till skotska öppna och därefter blir det några lagkamper i den danska och svenska ligan före jul.

Hur ser du på Halmstads möjligheter i svenska Badmintonligan?
– Vi har ett starkt lag i den svenska ligan. Vi har en chans i alla matcher i varje lagkamp som jag ser det. Men låt oss se var vi står efter grundspelet.

Skribent Thomas Carlsson

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen