Handboll

Seger för damerna i HK Drott mot KvIK Sport

Hemmalaget spikade igen sista 10 och kunde vinna med klara 34 -19…

Det var betydligt större engagemang och tålamod i vår defensiv och vårt fokus och målsättning låg på att bibehålla vår starka offensiv. Detta inför matchen mot ett på förhand svårläst KvIK Sport.
Något böljande första 5-7 min innan vi täpper till bakåt med ett bra försvarsspel och starkt målvaktsspel av Stefanie! Det blir många kontringar som följd av detta men även en hel del fina anfall i det uppställda anfallsspelet. Vi går till halvtid med en ledning på 17-9.

Vi krånglar till det en del första 6-7 min i andra halvlek med för mycket tveksamheter åt båda håll. Mest offensivt där KvIK Sport straffar oss och gör 6-1 på oss under den perioden. Vi tar Time-out där vi snabbt lugnar ner oss och direkt hittar tillbaka till tryggheten med starkt defensiv och bra spring i både kontringar som i det uppställda anfallsspelet.

Väldigt skön seger och vi bockar av båda våra fokusområden vi hade inför matchen.
Ny vecka, nya utmaningar och nästa match är på lördag mot King River borta avslutar Jönsson på klubbens hemsida.

Text: HK Drott.se