Uncategorized

Spelar BK Astrio i division 4 – det märktes inte i matchen mot IFK Göteborg

Över 1800 personer kom för att se matchen mellan BK Astrio mot allsvenska IFK Göteborg i Svenska Cupens andra omgång!

Vem hade trott att det skulle dröja cirka 30 minuter innan IFK skulle få hål på ett hårt arbetande hemmalag genom Sagron Abrahams, men tänk om Astrio gjort mål på de chanser man vaskade fram.

Halmstadlaget står upp väldigt bra mot ett spelskickligt IFK, men till slut rinner det i väg för hemmalaget och det slutar 4-0 till Göteborgslaget efter mål av Tobias Sana – Lasse Vibe och 15 åriga succédebutanten Oscar Vilhemsson.

Tränare Mats Jingblad sa så här efter matchen till Halmstadsport

-Vi står upp bra i 60 minuter och vi går ner oss lite sista 20 där dem får göra 2-0 och det är precis efter vi haft två jättelägen och skulle fått 1-1 där så kunde vi fått liten energiboost och kanske ett skakigt Göteborg.

Första timmen tycker jag är fantastisk för att vara ett division 4 lag och vi har ett bra lag och dem vågar spela och dem är starka och snabba & det är inte så vanligt för ett lag i vår division säger Jingblad.

Helt fantastisk att det kommer 1800 personer och man skall inte glömma att vi i serien har cirka 50 personer, så det är jättekul.

Hur tar ni mer er sådan här match framöver

-Jag har förberett spelarna och tittar inte så mycket på resultatet, för det skall mycket till för att rubba ett allsvenskt lag.
Enda sen i januari har vi jobbat med processmål och prestationer och jag vet om att vi har bra spelarmaterial och då skall vi kolla på vår utbildning och utveckling och inte enskilda matcher & det har funkat bra så det tar mig med oss från denna matchen även om vi förlorade så är prestationen väldigt bra.

Första orden i omklädningsrummet till killarna blir att berömma spelarna att de gjort det väldigt bra och vara stolta över sin insats.
Vi har fått mycket beröm från Göteborg och det tar vi med oss, men nu är det träning på lördag och seriematch på söndag så vi får börja titta framåt nu avslutar tränaren Mats Jingblad till Halmstadsport.

Tränaren i IFK Göteborg Poya Asbaghi var imponerad över BK Astrio som stod upp bra & tycker att dem är för bra för att spela i div. 4
Viktigaste var att gå vidare i cupen, och jag är väl kanske inte är så jättenöjd över vår prestation avslutar Göteborgstränare till Halmstadsport.

Kaptenen Per Gulda i BK Astrio var inte allt för nedstämd efter förlusten.

Vi möter ett allsvenskt lag och vi i div. 4 och vi är nöjda – sen skulle 3-0 sett bättre ut säger Gulda.
Första timmen är riktigt bra ooch vi snackade om att pressa dem högt, för det är vi bra på i division 4.

Vi har ju inga förväntningar på oss, så det är bara kul och gå ut köra, och det är ger oss en boost för hela laget.
De har ju vunnit med 4-0 mot allsvenska lag och nu skiljer det fem divisioner så 4-0 är bra och det skall vi ta med oss

Hur var det på plan

Det kändes som att de var lite frustrerade och gnällde lite på domaren och då vet man att vi gör ett bra jobb om de börjar gnälla avslutar Gulda till Halmstadsport

 Klicka på bilden för att ta del av folkfesten på Söndrums IP

BK Astrio - IFK Göteborg Svenska Cupen

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen