Halmstad

12 segrar i rad men nära fastna i Habos block

Ja det verkade nästan som Hylte/Halmstad fortfarande njöt av julmaten, allt emedan Habo Wolley, på andra sidan nät, höll på att avfyra nyårsraketerna.

Hemmalaget var ovanligt trögstartade idag och det visade sig främst i första set med hela 13 misstag. Ingen i Hylte/Halmstad var pådrivande och när man då hade ett triggande Habo på andra sidan, blev det kamp om varenda boll. H/H tar första set med 25 – 23 och nu tänkte man vid sidan om att nu kommer H/H:s ryck.

Men nej, Habo swishar iväg och i Hylte/Halmstad vill man nog helst glömma detta andra set. Man får till dålig mottagning när Habo servar som bäst. Sideoutspelet fungerar dåligt och när då Habo har ett väldigt bra block och försvar rinner siffrorna iväg och säsongens största setförlust kommer med siffrorna 17 – 25.

Efter pausen på tio minuter kommer Hylte/Halmstad in med ett gäng nytända spelare. Energin flödar och man visar upp en positiv aggression i spelet. Nu är det Habo som darrar och inte får till sitt spel. Dessutom har man problem med H/H:s servar och hemmalaget tar detta med 25-19.

Där tar Habos energi slut. Man orkar helt enkelt inte med i Hylte/Halmstads tempo. Det är för stor skillnad spelmässigt och eftersom H/H nu visar  ”no mercy” vinner man enkelt med 25 – 15 och 3 härliga poäng till hemmalaget som både före och efter nyår ligger överst i tabellen.

Hylte/Halmstad Volley vinner id

ag mot Habo Wolley med 3 – 1 (25-23, 17-25, 25-19, 25-15)

Bästa spelare

Nr 5 Alexandro ”Sandro” Luna, Hylte/Halmstad

Nr 11 Roy Powell, Habo Wolley

 

Text:  Eva Alberti Hylte/Halmstad

Bild: Robin Nylén

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen