Badminton

Bronsmedalj till Olivia Johnsson

Halmstad Badmintons Olivia Johnsson tog ett SM-brons när svenska juniormästerskapen i badminton avgjordes i Trollhättan i helgen. Dessutom en kvartsfinalplats i mixed i par med Ludwig Holm.

Det var ett riktigt fint kvitto på den ökade träningsdosen som Olivia fick i helgens SM-tävlingar i Trollhättan. Olivia har gjort riktigt bra resultat i elittävlingarna i Sydsverige men har inte haft det där lilla extra flytet med sig i de nationella juniorelittävlingarna.

Men det kom i helgen…

Olivia som alltid spelar stabilt och med stor säkerhet gjorde det hon skulle fram till kvartsfinalen där dubbelpartnern Maya Kjellén stod för motståndet. Det blev en tuff tresetare som fick avgöras i förlängning där Olivia till slut stod som slutsegrare med 23-21.

-Jo, det var allt lite nervöst i slutet av tredje set, säger Olivia efter matchen. Efter tuffa matcher i singel, dubbel och mixed var det slitna ben framåt kvällen.

I semifinalen blev visserligen slutsegraren Julia Tuvesson för svår, men Olivia pressade henne till förlängning i andra set, klart mest av alla motståndare i SM.

Tre kvartar för Ludde
Även Ludwig Holm gjorde ett starkt SM med tre kvartsfinaler i singel, dubbel och mixed (den sista i par med Olivia).

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen