/
Badminton

Fasen också, vi fick bara oavgjort mot svenska mästarna

Ja, vi borde vara nöjda med 3-3. Två skrällsegrar i herrsinglarna. Och en oerhört stabil mixed. Men som matchen utvecklade sig är det inte utan att det svider liiite efter en tajt herrdubbelförlust. Men räkna med ett revanschsuget Halmstad på fredag.

Överraskande start
Det började märkligt. En loj Victor Svendsen gick inte att känna igen och mycket riktigt fick han ge upp efter två set mot Felix. Mycket överraskande 1-0 till Halmstad alltså.

På banan bredvid hade Line inte mycket att sätta emot seriens singelsuverän Mette Poulsen men Line spelar bra och visar att hon inte alls är någon oäven singelspelare.

Filip – matchens lirare
Matchens höjdpunkt var annars herrsingel 2 där en storspelande Filip Suwanphinkha slog Andy Tsai i tre raka. Efter ett riktigt tufft andraset som Filip vinner med 11-10 gick han fram som en ångvält i tredje och frågan är om vi någonsin sett Filip spela såhär bra i SBL.

2-1 till Halmstad alltså

Amanda Högström och Mette Poulsen var sedan numret för stora för Line och Louise i damdubbeln, men det finns helt klart mer att hämta från Halmstadparet här.

Louise fick sedan sin revansch i mixeden där hon och Mikkel spelar riktigt tajt och visar att de är ett av seriens absolut bästa mixedpar.

Trögstartat i herrdubbeln
Helt avgöranade herrdubbel alltså där Fyrisfjäderns Eidestedt/Evans plockade fram en riktigt starkt defensiv (och i ärlighetens namn även en del psykningar) och vann i tre raka. Snöpligt slut dock då Felix och Mikkel började få grepp på spelet i tredje efter två trevande första set.

Men paret brände ett bra läge i nät och 3-3 i matcher var ett faktum.

Och det gick inte att missta Halmstadspelarnas besvikelse efter matchen.

”Ja, just nu känns det surt med det läge vi hade,” säger Niclas Rosengren efter matchen. ”Men om du hade frågat mig innan hade jag varit nöjd med 3-3. Nu tänder vi om till på fredag. Det faktum att vi är missnöjda med ett oavgjort resultat visar att vi har mer att ge.”

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen