Badminton

Felix vinner sin första internationella tävling i Litauen

Felix Burestedt visar gryende storform och vinner sin första internationella tävling, Yonex Lithuanian International, under söndagen.

Felix, som var förstaseedad i turneringen, stötte på tufft motstånd i semifinalen där han gick en hård tresetare mot irländaren Joshua Magee.

Efter att ha tappat ett jämt förstaset med 20-22, kom Felix tillbaka och vann med 21-13, 21-15.

Felix berättar efter matchen:
”Ja, det var riktigt tufft där. Det var inte förrän i slutet av tredje set som jag kände att jag hade riktig kontroll på matchen.  Det blir många matcher under såhär långa turneringar och man kommer alltid att hamna i svåra situationer under matcherna, så det var skönt att jag kunde spela mig ur det där.”

I finalen ställdes Felix mot  Michal Rogalski från Polen som besegrades med 21-12, 23-21.

Grattis till första internationella segern. Hur känns det?
”Det känns riktigt bra faktiskt. Att vinna en internationell tävling är något jag jobbat för riktigt länge så det är en härlig känsla just nu. Det är alltid svårt att vinna den här typen av internationella turneringar. Det är alltid någon som är i form och alla vill verkligen vinna.”

Du var förstaseedad också. Berätta hur det kändes att gå in med den pressen?
”Ja, det var en ny situation för mig. Jag har inte vunnit en internationell turnering innan så det är nog det jag är mest nöjd med egentligen, att jag kunde spela såpass bra under press.”

Hur ska du fira?
”Jag blir kvar här en dag till så det blir till att gå ut och ta en god Litauisk middag.”

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen