Badminton

Golden-set seger med många matchhjältar när Halmstad Badminton vann!

Det blev inte riktigt som vi tänkte oss men det gick ju ändå. Efter en gastkramande Golden-set-herrdubbel stod Halmstad till slut som segrare med 4-3 efter att Mikkel och Felix avgjort med 11-7. Men segerorganisatörerna hette Filip och Irina.

Uppförsbacke i damdubbel och mixed
När Fyrisfjädern inte hade med sin duktiga danska Julie Dawall Jacobsen trodde vi i Halmstadlägret att vi skulle kunna plocka hem dammatcherna, men Fyrisfjäderns Edith Urell, Moa Sjöö och Amanda Högström spelade riktigt bra samtidigt som Louise Eriksson var märkbart påverkad av en elak förkylning.

Lite oväntad förlust i både damdubbel och mixed och Halmstad var tvungen att vinna de lite mer osäkra herrsinglarna eller herrdubbeln.

Herrarna tog ansvar
Men Mikkel och Felix antog utmaningen och spelade riktigt bra dubbel mot Richard Eidestedt/Melker Z Bexell och kunde vinna i fyra set.

Irina vann sin singel planenligt samtidigt som Europaettan Victor Svendsen var ett nummer för vass för Felix denna kväll.

Då var det istället Filip som stegade fram och spelade fantastisk Herrsingel 2 mot Fyrisfjäderns Andy Tsai. Vinst i tre raka och Filip har fortfarande inte förlorat ett set i årets badmintonliga.

Det bäddade för Golden Set som alltså blev herrdubbel.

När Fyris kallade in matchens dominant Victor Svendsen var det nog många av de 250 åskådarna i Söndrumshallen som trodde att det skulle bli tufft för Halmstadparet, men Mikkel och Felix visade kyla när det gällde samtidigt som Fyrisparet gjorde många enkla missar. Vinst med 11-7 och lagmatchsegern var ett faktum.

Grattis lagledare Niclas Rosengren, vad tar du med dig från ikväll? 

”När Filip spelar ut på det sätt han gör idag är han verkligen en fröjd att se. Riktigt starkt av honom att vinna på det sättet han gör ikväll. Samtidigt är vi inte riktigt nöjda. Vi bör kunna greja 4-2 idag men starkt av killarna att ta hem avgörandet i Golden Set-dubbeln.

Så vi har fler växlar att dra framöver.
Nu ser vi fram emot seriefinal mot Påvelund nästa vecka.”

Klicka på bilden för att se alla bilder från kvällens match

Halmstad Badminton - Fyrishov

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen