Badminton

Halmstad Badmintonklubb till historisk final

Inför ett fullsatt Söndrumshall visade Halmstads badmintonstjärnor upp en fullfjädrad badminton, nu väntar en historisk final för Halmstadklubben.

Aldrig någonsin har Söndrumsklubben spelat en SM final, nu blir det verklighet när man fullständigt körde över Umeå.

Det blir en oerhört tung hemresa för laget från Umeå efter en 6-o förlust.

Umeå som fick klara sig utan sin duktiga Michelle Sködrup på grund av knäproblem, var det många som insåg att bortalaget skulle få det tufft i Halmstad denna kväll.

Halmstadlaget kunde ställa sitt starkaste lag på benen inför över 300 personer, som trängdes i hallen.
När Sofie Holmboe Dahl visade fin form och vinner relativt enkelt över Umeå´s Nicole Villena i tre raka set med 11-4,11-3,11-4 i damsingel, gick det sedan av bara farten.

Felix Burestedt visade att han tagit ett steg i till i sin utveckling genom att vinna mot Gabriel Ulldahl med 3-1 i set, nu började publiken vädra att det kan gå vägen för sitt lag.

Felix sa så här efter matchen 

”Ja, det var otroligt skönt,” kommenterar Felix efter matchen. ”Det var faktiskt en riktigt bra match från min sida och jag är framförallt nöjd med säkerheten i mitt spel. Fantastiskt kul med så mycket folk och publiktryck också.”

Även om både Umeås damdubbel och herrsingel 2 bjöd på riktigt bra motstånd var det aldrig riktigt oroligt och Halmstad kunde gå fram till ointagliga 4-0. Sofie och Irina fick äran att slå in matchbollen som betydde att Halmstad är i sin första SM-final någonsin.

Vinsten betyder att Halmstad möter Påvelund i en rafflande SM-final i Uppsala den 13 april och visst kommer febern stiga ytterligare bland Halmstads badmintonfantaster.

Glöm inte vart ni läste det först – Halmstad kommer ta med sig SM guldet till Halmstad.
Det kommer bli en tuff match men de kommer fixa det!

Varför stanna med att historiken säger en SM final när man kan skriva vidare i historieböckerna.

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen