Badminton

Halmstad BMK visade Klass när man slog mästarna!

Ojojoj vilken gastkramande underhållning vi bjöds på i Söndrumshallen i tisdags kväll. När krutröken lagt sig stod Halmstad som segrare mot svenska mästarna. Mikkel blev matchvinnare efter fantastiskt spel, men det är tjejerna som bäddar för segern.

”Vi hade gott hopp om att vinna alla tjejmatcherna idag då Fyris inte har med sina starkaste kort på damsidan,” säger Niclas Rosengren efter matchen. ”Men hade vi kunnat knipa en av herrsinglarna eller herrdubbeln så hade vi kunnat ta tre pinnar också.”

Och nära var det minsann. I den sista matchen, herrdubbel, hade Felix och Mikkel tre setbollar för att kunna utjämna till 2-2 i set och gå vidare mot trepoängsseger. Men Fyris duktiga dubbelpar Rickard Eidestedt/Victor Svendsen ville annorlunda. Efter fyra snabba bollar blev det snöpligt nog förlust för Felix och Mikkel och Golden Set var ett faktum.

Men innan dess hade tjejerna gjort grovjobbet.

Sofie vann sin singel i överlägsen stil och i par med Louise vann hon även damdubbeln relativt komfortabelt.

Fantastisk underhållning i mixeden
Desto jämnare var det i mixeden där Mikkel och Louise spelade fem tuffa set mot Scott Evans och Tilda Sjöö. Mikkel visade dock att han är i storform och dominerade hela planen med stor säkerhet och högt bolltempo.

Felix och Filip nådde inte riktigt upp i nivå i singlarna och fick se sig besegrade i tre, respektive fyra set.

Det blev alltså tre lika efter sex matcher och Golden Set. Inte helt oväntat valde Fyris bort dammatcherna och Halmstad herrmatcherna, och kvar blev alltså mixeden.

Nervöst i golden set
Halmstad satsade på Mikkel och Louise igen medan Fyris testade att byta in Rickard Eidestedt som hade medvind efter dubbeln,

”Usch, jag var riktigt nervös när vi gick in i golden set,” säger Louise efter matchen. Jag har haft lite småskadeprobelm och inte kunnat träna som jag velat efter jul och känslan var inte riktigt där. Så det fick bli mycket enkelt spel och raka stoppar.”

Men Louise visade vilken hög lägstanivå hon har när hon spelade säkert och stabilt och lät en storspelande Mikkel dominera setet.

Efter flera fantastiska dueller kunde Halmstadparet vinna med 11-9 och skrällsegern var ett faktum.

Mer att ta av
”Ja, det är klart vi ska vara nöjda när vi slår svenska mästarna hemma och det är ett riktigt bra tryck här hemma i Söndrumshallen,” säger coach Ronny Gunnarsson efter matchen. ”Men vi hade kunnat ta en pinne till så det finns mer att ta av.”

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen