Badminton

Imponerande 4-2-vinst mot svenska mästarna

Halmstad Badmintons ligalag åkte upp till Täby med råg i ryggen efter förra omgångens målfotoseger mot Umeå och dessutom med båda danska nyförvärven Irina Andersen och Rasmus Messerschmidt i laguppställningen. Och vilken succédebut det blev för dem.

Halmstadlaget fick en flygande start med tre stycken 3-0 segrar i singlarna. Irina slog som väntat Rebecca Kuhl, men att Felix och Rasmus skulle vinna sina singlar i tre raka set var desto mer överraskande.

Felix gör en riktigt stabil insats mot Täbys svårspelade Hermansah och vinner med 11-5, 11-10, 11-9.

Det är en mycket nöjd Ronny Gunnarsson vi får tag i, på väg tillbaka till Arlanda.

”Ja, Felix spelar riktigt bra idag. Vi pratade innan matchen att han måste våga på nät, attackera och sätta press på Hermansah som är farlig om man ligger för flackt. Idag får Felix verkligen utdelning för sitt starka anfallspel,” berömmer Ronny.

Och vad säger du om våra två debutanter Irina och Rasmus?
”Ja, vilken succédebut de gör. Irina är otroligt svårslagen när hon spelar som hon gör idag, och Rasmus går in och slår Mathias Wigardt som inte har förlorat en herrsingel 2 på flera år. Sedan spelar han och Mikkel en riktigt bra dubbel också och hittar varandra jättebra på banan trots att de inte har spelat mycket ihop tidigare. Ja, man kan inte vara annat än nöjd.”

Hur är det med Louise, hörde att hon var rejält förkyld?
”Ja, det märktes att hon inte var i form idag, men jag är imponerad att hon ändå går in och fajtas. Att lämna WO finns inte i min bok och Louise visar verkligen lagmoral idag. Sånär att de vinner den betydelselösa mixeden på slutet också.”

Så vad var nyckeln till segern?
”Det måste nog vara vår fina start. Med 3-0 i singlarna kände jag mig ganska bekväm och gick mest omkring och mös. Jag kan faktiskt inte lyfta fram en enskild spelare även om Felix överraskar och Rasmus och Irina gör succédebut. Mikkel visar att han är oerhört svårslagen i dubbel och mixed och Louise visar härlig lagmoral. En lagseger helt enkelt!”

Grattis till vårt grymma förstalag. Nästa Ligamatch går hemma mot Trollhättan 26 november. Får vi se Hans-Kristian Vittinghus i Söndrumshallen då månntro?

Resultaten >>

#ellerhur

Skribent Thomas Carlsson

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen