Badminton

Mental styrka visade vägen för Halmstad Badmintonstjärnor

Oj vilken pärs det blev i toppmötet mellan Halmstad och Fyrisfjädern i tisdags kväll. Segersiffrorna 4-2 till Halmstad efter att Felix Burestedt blivit matchvinnare trots tre matchbollar emot sig.

Det var minst sagt en skakig uppladdning för vårt ligalag i tisdagens toppmatch mot Fyris. Olivia Johnsson som var tänkt att ersätta en halvskadad Irina Andersen blev själv sjuk på tisdagsmorgonen och fick ställa in.

Irina kämpade sig igenom damdubbeln men fick ge upp i singeln och Halmstad förlorade därmed båda dammatcherna.

Killarna tog ansvar
Men som vanligt med Halmstads ligalag var det någon annan som steppade fram och denna gång var det killarna som tog ansvar.
Mikkel Mikkelsen och Rasmus Messerschmidt spelar dödssäkert i både mixed, herrdubbel och herrsingel 2 och tog stabila segrar. Det var länge sedan vi förlorade en herrdubbel nu.

”Ja, Mikkel och Rasmus är verkligen stabila idag och även Elisa Melgaard gör det bra i mixeden,” berömmer Ronny efter matchen.

Dramatisk herrsingel 1
Men det var Felix herrsingel 1 som blev avgörande med en riktig jobbig match mot en löpstark Andy Tsai där Felix hade tungt favorittryck på sig.

Efter ett bra första set av Felix kom Andy tillbaka och tog två raka set och dessutom en ledning med 10-8 i fjärde set. Tre matchbollar alltså och minst sagt jobbigt läge för Felix.

Men Felix visade mental styrka, lyckades vinna tre raka poäng och tvinga fram ett femte set.

Här var det dock Andys tur att visa kämpaglöd. Han vände matchen återigen och tog ledning med 6-3 vid sidbytet i femte men matchen hade ytterligare en vändning att bjuda på. Efter långa och gastkramande dueller kunde Felix vända och ta hem sista setet med 11-8.

”Ja, det var riktigt skönt när matchbollen satt,” säger Felix efter matchen.

Med det behåller Halmstad andraplatsen framför Fyrisfjädern och går in i mellanserie A på två poäng.

Poäng Spelade Vinster Förluster Matcher
Påvelund 20 7 7 0 30-12
Halmstad 18 7 6 1 28-14
Fyrisfjädern 13 7 4 3 25-17
Trollhättan 11 7 4 3 21-21
BMK Aura 9 7 3 4 21-21
IFK Umeå 6 7 1 6 17-25
Täby 4 7 2 5 11-31
V Frölunda 3 7 1 6 15-27
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen