Badminton

Mikkel stor matchhjälte i Golden Set-seger mot Trollhättan

Det är en sak att vinna när alla spelar på topp, men att vinna när det är uppförsbacke och det är motvind kräver mental styrka och lagmoral & Lyckligtvis är det precis vad Halmstad Badmintons ligalag har just nu!

Trots rejäl uppförsbacke i bortamatchen mot Trollhättan lyckades Halmstad vinna en rafflande Golden Set-seger. Stor matchvinnare blev vår Superdansk Mikkel som gick in och avgjorde i singel, en kategori han vanligtvis inte spelar (!)

Uppförsbacke från början
Det blev uppförsbacke redan innan matchen då Filip fick lämna återbud. Ett sargat knä och en hälsporre efter många matcher i SM i helgen gjorde att 16-årige Ludwig Holm fick sättas in i herrsingel 2.

Ludde hade som väntat inte mycket att sätta emot Trollhättans Ludvig Petré Olsson, men när även Irina och Louise tappade damdubbeln (som de vann sist) och en supersliten Felix överraskande tappade herrsingel 1 i tre raka var det helt plötsligt 1-3 och Halmstad var i brygga.

Enter the danes
Men då klev våra superdanskar Irina och Mikkel in i och tog kommandot. Irina spelar superstabilt mot Trollhättans duktiga danska Sophia Grundtvig och vinner med 3-1 i set. Imponerande av Irina som bara verkar bli bättre och bättre allteftersom säsongen går.

På banan bredvid går Mikkel och Louise upp till 2-1 i set när Mikkel slänger sig och skadar axeln och det blir spelavbrott.

Då blev det lite skakigt i Halmstadlägret.

Men Mikkel reste sig och tillsammans med Louise segade han hem matchen.

Golden set var ett faktum.

”Jag tar den”
”Ja, då var det lite nervigt där,” säger Ronny. ”Felix var helt enkelt för sliten efter ett tufft SM och många matcher förra veckan i danska ligan.

Han kom inte upp i nivå idag och när tjejerna förlorade dubbeln och Mikkel gjorde illa axeln såg det onekligen mörkt ut, men Mikkel är en fantastisk vinnarskalle &

När det blev klart att det blev herrsingel i Golden set sa han direkt: ’Jag tar den!”

Och som han gjorde det!

Trots att han inte spelar singel i vanliga fall, trots en storspelande motståndare i Mikael Wästerbäck, och trots underläge 2-5 och 5-7, så lyckades Mikkel på något sätt ta sig fram till ledning 10-8 och kunde se Wästerbäck sätta matchbollen i nät.

Stort grattis till segern Mikkel och hur är det med axeln?
”Mange tak. Det var riktigt skönt att det gick vägen idag. Jo, jag är lite öm i axeln, men det är OK och lyckligtvis är det den vänstra. Fedt at i følger med hjemmefra og tak før supporten”

Laget med stort L gör det igen!
Återigen är det en riktig laginsats som ligger bakom vändningen.

När några har en svagare dag är det andra som stiger fram, tar ansvar och vinner matchen. Oerhört imponerande att vinna trots att man är i brygga och HALMSTAD ÄR FORTFARANDE OBESEGRADE I BADMINTONLIGAN.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen