Badminton

Nu börjar Badmintonligans Mellanserie A

I kväll inleds Mellanserie A i Badmintonligan med mötena Trollhättan-Halmstad och Fyrisfjädern-Påvelund. Halmstad åker till Trollhättan med ett framgångsrikt SM i bagaget.

Tufft att vara badmintonspelare
Det är ett slitet men formstarkt Halmstad som beger sig till Trollhättan på måndagen.

Felix, Filip och Louise hade många tuffa matcher i SM i helgen och visade prov på strålande form, även om det blir slitigt att spela ligamatch direkt efter SM.

Dessutom har väderförhållandena drabbat även badmintonlirarna och Felix kom inte hem med tåget från Sundsvall utan fick stanna över och ta sig mot Trollhättan idag istället.

”Ja, det är ingen optimal uppladdning,” säger lagledare Niclas Rosengren. ”Samtidigt är spelarna proffs och det är ju såhär vardagen ser ut. Jag tror vi ska ha bra möjligheter till vinst mot Trollhättan, även om vi är slitna och de har ett lurigt lag. Vi slog dem senast med 5-1 och även om de har ett lite starkare lag än sist så håller vi tummarna för att det går vägen.”

Lagbygget tuffar på


Halmstadlaget har bevisat gång på gång att när någon i laget varit skadad eller inte lyckats, så har de andra stigit fram och tagit ansvar. Det har också har resulterat i att man är obesegrade i serien i år.

”Ja, det är ett härligt go i laget och det är många som tagit ansvar,” säger Niclas: ”Mikkel och Irina har varit riktigt bra hittills i serien och vi hoppas att de presterar på topp ikväll, nu när våra svenska spelare är lite slitna efter SM. Vi går för seger, helt klart.”

Så funkar Mellanserie A
Halmstad vann grundserien och börjar därför Mellanserie A på tre poäng. De andra lagen är Påvelund som börjar på två poäng, Fyrisfjädern, en poäng och Trollhättan som börjar på noll.

De två bästa lagen i Mellanserie A går direkt till semifinal, medan de sista två spelar kvartsfinal mot de två lag som kvalar ur Mellanserie B.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen