Badminton

Nya framgångar för Felix — Semifinalplats i Spanish International

Det har lossnat ordentligt för Halmstad Badmintons Felix Burestedt i internationella sammanhang. Seger i Litauen förra veckan och nu trea i Iberdrola Spanish International — en Challengertävling som är snäppet högre än i Litauen

Felix har precis avslutat en tuff träningsperiod på Badminton Europe’s Center of Excellence (BEC) i Holbaek, för att vara redo för den tävlingsperiod som han nu är mitt i.

Och träningen har gett resultat.

”Jo, visst känns det bra att ta sig till semi,” säger Felix på telefon från Madrid. ”Det är andra gången jag tar mig till semi i en Challengerturnering, men den här gången kändes det som om jag hade möjlighet till ännu mer.”

Felix fick en tuff start då han redan i första omgången ställdes mot Michal Rogalski från Polen som han finalslog förra veckan i Litauen. Men efter en tuff tresetare kunde Felix avancera och därefter ta sig förbi både åttondel och kvart i raka set.

Inte riktigt nöjd
I semifinalen stötte han på meriterade Lucas Corvee från Frankrike som är 39:a på världsrankingen. Det blev visserligen förlust i två raka set men Felix kände att han hade häng på fransmannen.

”Ja, även om jag är nöjd med att ta mig till semi så är jag inte helt nöjd med matchen i sig,” säger Felix. ”Jag hade en hel del chanser framförallt i andra set där jag leder med 15-14 och 17-16, men kunde inte riktig knyta ihop det. Men det är väldigt nyttiga matcher att spela och det känns helt klart att spelet är på rätt väg.”

Afrika nästa
Ett kul formbesked för Felix som nu drar vidare till Elfenbenskusten (!) för att testa vingarna i sin första Afrikanska tävling.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen