Badminton

Olivia och Filip vinner Yonex International i Varberg

Halmstads Filip Suwanphinkha lyckats ta hem Elitklassingeln i Yonex International i Varberg i helgen efter en riktig finalrysare där han vann med 21-19 i tredje set. Då gick det enklare för Olivia Johnsson som vann U17-klassen utan setförlust.

Filip som vunnit i Varberg två gånger tidigare gick releativt enkelt fram till final där Johan Azelius från Borås väntade. Och finalen blev en riktigt holmgång där Filip till slut lyckades vinna med 21-14, 17-21, 21-19.

-Jag fick en riktigt bra start i singelfinalen och vann första set rätt så stabilt, kommenterar Filip efter matchen.

– I andra set lyfte han upp sig och spelade väldigt snabbt och jag fick slita för att komma ur hans spel. Han är lång och stark och täcker banan väldigt bra, så jag var tvungen att skapa en stor bana för honom. Jag hamnade efter i andra set, men hittade tillbaka till det ”rätta” spelet mot honom i slutet men lyckades inte vinna.

I tredje set var det jämt i hela tiden och han var före med några poäng fram till 17-17. Det hade kunnat sluta åt båda hållen men det var jag somdrog i det längsta strået denna gången. Riktigt skönt, säger en glad Filip.

Coach Ronny Gunnarsson berömmer:
– Ja, starkt av Filip att ta hem det. Azelius är riktigt lurig med sin längd och räckvidd och är nog vår nästa internationella spelare från Sverige som jag ser det. Så riktigt bra av Filip att visa rutin och ta hem singeln.

 

Filip spelade även till sig en silvermedalj i mixed tillsammans med Emelie Borgstedt efter en tuff tresetsfinal mot Julius Von Phaler och Jenny Nyström från Finland.

Ohotad Olivia
I U17-klassen gick det riktigt bra för Olivia Johnsson som vann damsingel relativt ohotad, helt utan setförlust. Ytterligare formbesked från Olivia som visar på en spikrak utvecklingskurva.

Även i damdubbel U17 blev det vinst i par med Ella Hellman från Fyrisfjädern.

Ludde spelade bra
Ett annat roligt styrkebesked kom från Ludwig Holm som spelade fantastisk singel i helgen. Han lyckades ta sig till final efter att ha slagit både klubbkompisen Noa och förstaseedade Tim Mörck. I finalen blev Niilo Nyquist från Finland lite för svår, men kul att det lossnar i singel för Ludde.

-Ludde spelar riktigt bra berömmer coach Ronny. Han spelar mjukt, lugnt och behärskat och är riktigt svårslagen i sina bästa stunder.

I Herrdubbel U17 lyckades Noa och Ludde ta sig till final där det dock blev förlust med knapp marginal 24-22, också mot ett finskt par.

-Vi spelade helt OK, säger Noa efter dubbelfinalen. Grabbarna ska nästa gång testa vingarna internationellt i Farum i Danmark. Men innan dess väntar Lag-SM.

Tufft i U13/U15

I de yngre klasserna hade Halmstadspelarna det tufft. Varbergs Internationella lockar de allra bästa spelarna från Sverige och även många duktiga från Finland och Estland. En kvartsfinal för Victor var bästa resultatet, men riktigt bra och nyttiga matcher blev det för vårt unga garde.

Helgens skräll

…stod tränare Olle Ingemarsson för som gick in och vann sin grupp och var snubblande nära att ta sig till kvartsfinal i elitklassen (19-21 i tredje mot en finländare).

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen