Badminton

Sanslös vändning av Halmstads badmintonstjärnor

Toppmötet mot Påvelund blev en rysare där Halmstads supportar fick se sina hjältar vända från 2-1 till 2-4 och nu är laget direktklara för SM 

Trogna supportrar tog sig upp till Påvelund för att heja fram sitt lag en vanlig tisdag där fick man valuta för pengarna när spelet och tempot är av olidligt hög klass.

Bra lag har marginalerna på sin sida
Fyra av seten i matchen slutar 11-10 och Halmstad vinner alla, det innebar att det blev den stora nyckeln till segern i kväll.

Avbräck för Påvelund
Precis innan match kastar Påvelunds damsingelankare Line Christophersenin handduken på grund av sjukdom.
Tråkigt för hemmalaget men en stor fördel för Halmstad som därmed får damsingeln ganska enkelt där Irina Andersen inte har några större problem med reserven Lina Nilsson.

Bra spelat av Filip Suwanphingka 
På banan bredvid storspelar Filip mot rutinerade Gabriel Ulldahl som han pressar till fem set.
Gabriel är dock lite för bollsäker och vinner med 11-5 i femte, men en riktigt bra match av Filip.

Imponerande mixed
Mixed med Mikkel och Irina mot Frederik Colberg och Mai Surrow var tuff på förhand och Påvelundsparet visade precis hur svårt det är att slå dem. Taktisk och teknisk briljans från Påvelundsparet gav hemmalaget ledningen med 2-1 och en fot i semifinalen.

Halmstads upphämtning var vansinnigt bra och Rasmus Messerschmidt blir kvällens matchhjälte

Rasmus Herrsingel 1 mot David Kim Kristensen är helt fantastisk underhållning.

Slängningar, osannolika räddningar och ett vansinnigt högt tempo i en märklig match där spelarna turas om att ha flytet med sig och vinna seten.

Men när Rasmus hämtar upp två setbollar i tredje set till 10-10, så glöder det i blicken och det syns att han bara ska vinna detta. Stärkt av den högljudda klacken tar han hem matchen och det är kvitterat: 2-2.

Därmed är Rasmus fortfarande obesegrad i herrsingel i Badmintonligan.

”Pigerna” stod pall för trycket
På banan bredvid spelar Irina och Elisa en riktigt stabil damdubbel där båda paren har svårt att få ner bollarna. Och i fjärde set är Halmstadparet riktigt illa ute. Ledning 10-6 blir till 10 lika och Påvelund har matchboll.

En boll till och SM-semin är körd för Halmstads del alltså.

Men Pigerna visar mental styrka, vänder matchen och är till slut är lite säkrare än Surrow/Carlsson och helt plötsligt är det 3-2 till Halmstad och segervittring.

Bästa dubbeln hittills
Och Mikkel och Rasmus plockar fram sitt absolut bästa spel när det som bäst behövs. De gör sin bästa dubbel för säsongen och gör i stort sett inga oprovocerade misstag under hela matchen.

Motståndarna Colberg/Kristensen blir tvungna att sätta varje boll och får ingenting gratis. Det blir tre tuffa set men ändå en oerhört imponerande seger i tre raka set.

Viktigt, viktigt, viktigt!
Segern betyder att Halmstad kniper den åtråvärda direktplatsen till SM-finalen. Inte bara slipper man därmed en oviss kvartfinal, dessa går också i samband med Danska Mästerskapen vilket skulle skapa frågetecken för våra duktiga danskar att vara med. Oerhört viktig seger alltså för Halmstad

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen