Badminton

Seger mot Spårvägen i Söndrumshallen!

Halmstad Badminton tog en planenlig seger mot Spårvägen hemma i Söndrumshallen i måndags. Siffrorna skrevs till 5-1. Det betyder att Halmstad slutar trea i grundserien vilket ger en viktig extrapinne när man startar Mellanserie A efter nyår.

Så här skriver Halmstad Badmintonklubb på sin sida

Det var aldrig någon egentlig spänning i själva lagmatchen mot Spårvägen. Felix tog en stabil seger mot forne klubbkompisen Shaun Ekengren även om det blev 11-10 i sista set och satte därmed ribban för resten av matchen.

Fin insats av hemmadebuterande Lydia
Lydia och Sofie tog hem damdubbeln med 3-1 i set där Lydia spelade upp sig ordentligt efter en lite nervös inledning. I de tre sista seten drog hon och Sofie iväg ordentligt och Lydia visade att hon med sin fina känsla och räckvidd är ett namn för framtiden.

Lydia tog därefter hem mixeden av bara farten tillsammans med Mikkel i tre relativt komfortabla set.

Sofie kunde därefter vinna sin singel i tre enkla set mot blott 15-åriga Thyra Hultman och lagmatchen kändes i stort sett säkrad med 3-0.

Den enda plumpen i protokollet blev herrsingel 2 där Filip förlorande en rasande jämn holmgång mot Simon Sandholm. Matchen gick till 10-10 i femte och avgörande set, där Filip tyvärr drar en smash i nät och tappar matchen. Små marginaler och Filip kunde lika gärna ha vunnit.

Men kul att se att Fille är tillbaka från sin knäskada och med lite mer matchtempo i kroppen blir han svårslagen igen.

Nästan fyra meter herrdubbel
Mikkel och Felix spelade en inspirerad herrdubbel och tog hem Halmstads andra herrdubbelseger i SBL någonsin mot Shaun Ekengren/Simon Sandholm och slutsiffrorna skrevs till 5-1.

Trea i sluttabellen
I de övriga matcherna i sista omgången av SBL krossade Fyrisfjädern Kista med hela 6-0. En oväntat överlägsen seger som gör att Halmstad slutar på tredje plats i grundserion på samma poäng som tvåan Täby (som lite överraskande fick stryk av Skogås).

Det ger en viktig extra pinne i Mellanserie A som börjar den 16:e januari. Håll utkik efter mer information om motståndare framöver.

Foto: Rebecka Carlsson

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen