Badminton

Seger mot Västra Frölunda och Halmstad Badminton avslutar året i serieledning

Det gick lättare än befarat när Halmstad besegrade Västra Frölunda med 5-1. Återigen visade Halmstadlaget att det alltid är någon som lyfter sig extra när det som bäst behövs och denna gång var det Filip som steg fram och tog extra ansvar.

Det råder ingen tvekan om att Västra Frölunda har ett riktigt framtidslag lag på gång med en killsida med idel tonåringar. Men mot Halmstads internationellt meriterade trupp kunde de inte stå emot.

Filip tog ansvar
Återigen visar Halmstads ligalag sin bredd. Med Felix, Rasmus och Colin borta var det denna gång Filip som fick ta extra ansvar och spelade fantastiskt i herrsingel 1. Efter ett tajt första set mot unge och lovande Joel Hansson kunde Filip spela ut och den tillresta Halmstadklacken bjöds på några patenterade Suwanphinkha-finter.

Mikkel dominerar
Filip spelade även en stabil dubbel i par med Mikkel som återigen visade att han är en av ligans absolut bästa spelare.
Med ett fantastiskt lugn och säkerhet i spelet lotsade Mikkel hem både herrdubbel och mixed i par med Line.

Bild: Thomas Carlsson

Stabilt av tjejerna om än inte på topp
Irina och Line utgjorde en heldansk damdubbel under kvällen och spelade bra även om de inte kommer upp i sin absoluta högstanivå.
De visar spelar dock säkert nog för att ta hem både dubbel och singel på tjejsidan. Halmstad har verkligen en stabil damsida i årets liga.

Ligadebut för Ludde
Ludwig Holm fick som väntat svårt i sin ligadebut mot duktige August Björkler.
Ludde gör det bra även om lite för hög felprocent gjorde att han aldrig riktig kom åt att hota August.

Ronny nöjd med laget och klacken
”Alla gör en bra insats idag,” kommenterar lagledare Ronny Gunnarsson efter matchen.

”Det är alltid svårt att vinna matcher när man är storfavorit och har pressen på sig. Därför var det extra kul att ett så stort gäng kom upp från Halmstad och förde ett jäkla liv i hallen. Det fick oss verkligen att tända till och komma upp på tå. Riktigt skoj!”

Serieledning!
I och med segern avslutar Halmstad året som serieledare, en poäng före Påvelund. Efter nyår väntar två stentuffa matcher mot Fyrisfjädern och just Påvelund. Då avgörs vem som får bäst utgångsläge inför mellanserien.

Missa inte nästa hemmamatch 7/1 mot Fyris!

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen