Badminton

Stark lagseger mot Kista

Med poängmaskinerna Louise och Sofie borta var det dags för resten av laget att kliva fram och ta ansvar om det skulle bli poäng mot Kista. Och som de gjorde det!

”Om vi ska vinna idag så behöver killarna steppa upp och ta sina singlar,” sa lagledare Niclas Rosengren innan matchen.

Och han fick som han ville.

Felix och Filip visade fantastiska kämpatakter och vann varsin tuff femsetare. Felix förstasingel mot AK Zailani är nog den bästa singelprestation vi sett från Felix i år då han lyckas hålla ett starkt offensivt tryck mot den defensivt starke Zailani över fem stentuffa set.

En riktig publikmatch
Ett ryck till 8-2 i femte set och matchen var i hamn. Imponerande av Felix som visade prov på både stark offensiv och fin variation i en riktigt underhållande singel.

Filip visade också gryende form, även om det fortfarande är lite svajigt. En 2-0-ledning blev plötsligt 2-2 innan Filip kunde knyta ihop säcken mot Tim Foo. Roligt att se att Filip är på väg tillbaka till formen.

Lydia och Line – en nykomponerad succé
Men även tjejsidan gick förvånansvärt bra trots Louise och Sofies frånvaro. Den nya dubbelkonstellationen Lydia och Line var förvånansvärt stabil. Seger i fyra set efter riktigt inspirerat spel.

Och Mikkel visar att han är en av seriens klart bästa mixed- och dubbelspelare då han vinner mixed i par med Line och är nära att skaka det starka herrdubbelparet Foo/Andhar tillsammans med Felix.

Trots förlust i den avslutande dubbeln skrevs alltså slutresultatet till 4-2.

”Vi vinner två jämna herrsinglar idag och det är det som avgör,” konstaterar en nöjd Niclas efter matchen.

”Men det är många som gör ett riktigt bra jobb ikväll. Line är matchens lirare och vinner två måstematcher, och även Klara ska ha en eloge för en bra genomförd singel mot Kistas starka danska Iben Bergstein.”

En riktigt skön lagseger alltså, och nu väntar en direkt avgörande match mot Täby på bortaplan. Det kommer att behövas en seger för att knipa en direktplats i semifinalerna, men om Halmstads spelare fortsätter såhär är ingenting omöjligt.

Den 31/1 avgörs mellanserien då vi möter Kista borta.

Bilder från matchen >>

Resultat och tabell >>

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen