Badminton

Tuff match för Halmstads badmintonstjärnor – med fyra debutanter i laget!

Det blev en förväntad förlust mot Trollhättan när hela 10 ordinarie spelare saknades från förstauppställningen. Men med fyra debutanter i laget, bra inställning och en solid singelseger från Olivia fanns det ändå ljuspunkter att skymta…

När även Wiktor fick hoppa in i sista stund blev det därmed hela fyra debutanter från Halmstad. Som väntat blev det också en för tuff uppgift även om vissa chanser fanns.

Starkt Olivia!
Olivia tog sin första ligavinst genom att besegra Thea Roslin med 3-1 i set. Riktigt bra av Olivia som slet sig till segern i en nervig match från båda spelarna.

”Sen har vi lite motflyt i dubbeln där Tim och Filip är nära, men tappar en tuff femsetare,” säger Niclas efter matchen.

”Filip spelar även bra i singeln mot Ludvig Petre Olsson men tappar andra set 10-11 och sen rinner det iväg lite.”

”Men det är inte mycket att snacka om idag. Trollhättan har ett bättre lag än oss med rådande förutsättningar. Vi hade hoppats lite på Damsingel, Herrdubbel och Herrsingel 1, men att få med sig alla tre blev för svårt”

Covidkaos innan match
Det blev en smått kaotisk upptakt till kvällens ligamatch. Två domare testades positiva dagarna innan. Dessutom vaknade Ludde med feber och halsont (efter snabbtest kunde det dock konstateras att det inte var Covid). Wiktor fick blixtinkallas och till slut blev alla spelare och funktionärer testade och matchen kunde spelas.Det är inte helt enkelt att arrangera idrottsevenemang i Covidtider.

Bild: Halmstad badminton

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen