Badminton

YES! Golden Set-seger i Umeå!

Mikkel och Louise blev återigen matchhjältar när Halmstad vann den viktiga bortamatchen mot Umeå tidigare ikväll. Men det var Sofie som banade vägen.

Det blev lika spännande som befarat när våra SBL-spelare åkte norröver för att möta IFK Umeå borta. En viktig och på pappret oviss match som också gick till Golden Set.

Felix och Filip tillbaka
Felix och Filip var båda tillbaka i SBL-laget efter skador. Även om det var glädjande att ha dem tillbaka är inte rikigt matchformen tillbaka och båda förlorade sina singlar.

”Filip har en bit kvar till formen men skönt att skadan är läkt. Felix spelar bra men Gabriel Ulldahl är svårspelad och snäppet bättre idag,” säger Niclas efter matchen.

Ramstarka damer
Halmstads damsida visade återigen att de är en av seriens starkaste. 3-0 segrar för både Sofie i singel och Louise/Sofie i dubbel och det var utjämnat till 2-2.

Sofie demonstrerar med all önskvärd tydlighet att Halmstad har ett riktigt starkt kort i hennes damsingel och dubbel. Hon tappar inte ett set under hela kvällen.

Men Halmstad hamnade direkt i underläge igen efter en relativt klar förlust i herrdubbel för Filip och Mikkel mot Umeås samspelta par Jonathan Forsberg/Albin Hjelm.

Kniven på strupen i mixeden alltså.

Och det blev tuffare än förväntat. Mikkel och Louise som annars har varit stensäkra i mixeden hamnade i underläge med 1-2 i set och plötsligt såg det mörkt ut.

”Ja, vi var inte riktigt lika starka som vanligt i mixeden idag. Det märktes att Mikkel var sliten efter att ha varit i final i Scottish Open så sent som igår. Han kom direkt till flygplatsen från Skottland och fortsatte till Umeå,” säger Niclas.

Desto mer imponerande då när Mikkel och Louise vänder på steken och vinner mixeden för att tvinga fram ett golden set.

Mikkel och Louise matchhjältar igen
Mixed blev ett ganska givet Golden-set-val för lagen då Halmstad plockade bort herrmatcherna och Umeå dammatcherna. Väl där hade Mikkel och Louise ångan upp och kunde ta hem setet relativt komfortabelt med 11-7.

”Ja, vi hade visserligen siktat på 3 poäng, men jag kan inte vara annat än nöjd med tanke på att Felix och Filip är matchotränade och Mikkel rejält sliten. Men det är återigen tjejerna som drar det tyngsta lasset, riktigt bra av Louise och Sofie,” säger Niclas.

Detta betyder att Halmstad med stor sannolikhet är klara för A-slutspel i Mellanserien vilket garanterar plats i kvartsfinalen.

Stort grattis från alla oss som satt och skrek framför livescore ikväll. Nu väntar höstens sista match hemma mot Spårvägen. Då fyller vi Söndrumshallen. #ellerhur?

Resultaten >>

Skribent: Thomas Carlsson
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen