Bordtennis

Dubbla förluster för ungt Våxtorp

Foto: Jens Oredsson

Våxtorps BoIS damlag som huserar i Sveriges näst högsta serie fick åka med ett rent flicklag till det senaste sammandraget. Talangerna kämpade väl med det blev förlust såväl i toppmötet med Spårvägen som mot Falköping. Nu är laget trea i Superettan

VBoIS fick klara sig utan rutinerade Michaela Karlsson (gravid) samt spelande tränaren Tilda Johansson som var sjuk. Istället ställde man upp med fyra tjejer i åldern 15-16 år.
Truppen bestod av Alice Nilsson, Agnes Svensson, Nellie Franzén och Tuva Oredsson. Första matchen var mot Spårvägen och med dem slåss BoIS om andraplatsen.

Våxtorp hamnade i underläge med 3-1. Agnes Svensson som varit BoIS bästa spelare under säsongen förlorade två singlar och Tuva Oredsson en. Alice Nilsson vann sin match.
– Alice vann även sin andra singel. Tuva förlorade även sin andra singel och det med 17-15 i avhörande set. Hon hade ledningen med 10-8. Små marginaler, säger VBoIS Jan-Erik Eriksson.

I dubbeln spelade Alice och Agnes bra och vann med 3-1 i set. Därmed var det reducerat till 4-3 i lagmatchen. Alice förlorade sin avslutande singel men Agnes vann sin.
En stenhård femsetare där Agnes vann det avgörande setet med 11-7. Inför den avslutande matchen stod det alltså 5-4 till Spårvägen.

Nellie Franzén hoppade in istället för Tuva Oredsson. Hon ställdes mot Spårvägens etta Linnea Johansson, som tillika är en av seriens bästa spelare.
– Nellie räckte inte till trots bra spel. Hon har inte kunnat träna och spela för fullt på länge men kan nu köra för fullt igen, säger Eriksson efter 6-4-förlusten.
– Tjejerna kämpade vad de kunde men marginalerna var inte på vår sida. Det hade varit rättvist med 5-5. Nu får vi mycket svårt att nå andraplatsen, säger Eriksson.

Våxtorp hade behövt rutinerade Michaela Karlsson i matchen. Mot Falköping blev det ännu tuffare. BoIS ställde upp med Alice, Agnes och Nellie.
Nellie och Agnes vann en varsin singel. Alice och Agnes tog första setet i dubbeln men föll med 3-1 och BoIS tog inte fler matcher.
– Elin Ljungberg och Elina Nilsson storspelade i Falköping och vi hade inte mycket att sätta emot. Nu delar vi tredje platsen med dem, säger Eriksson.
– Det var mycket länge sedan vi förlorade två lagmatcher på ett sammandrag. Men det blev en bra läxa för våra ungdomar att man inte får någonting gratis, fortsätter sportchefen.

Eriksson berättar att det varit en tuff period sedan i julas med läger, mycket träning, tävlingar (bland annat Sweden Tour) och seriespel.
Sista sammandraget i Superettan spelas den 11-12 mars i Motala. I och med att det spelas om åtta poäng kan mycket hända i tabellen.

Text: Laholms Tidning Johan W Jönsson
Bild: Jens Oredsson

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen