Bordtennis

Elias Ranefur slog ut världssjuan i Halmstad Masters

När Halmstad Masters drog i gång visade sig HBTK´s förra spelare Elias Ranefur vilken duktig pingisspelare han är…

Elias som numera spelar för Ängby slog ut både världssjuan Mattias Falck och Truls Möregårdh efter ha spelat fantastisk bra i den kokheta Hallen i Halmstad Arena.

I kvartsfinalen stod världssjuan Mattias Falck för motståndet men det var inget som bekom Elias efter att ha vunnit i tre raka 11-6,11-5,11-9 och skrällen var ett faktum.

Elias som är rankad 157 på världsrankingen fortsatte övertyga när han besegrade Söderhamns Anton Källberg i en tuff femsetare.
Ranefur förlorade första sett med 11-8 vann andra med samma siffror.
I en jämnt tredje set med vågskålen över till Elias favör med 11-7.

Anton Källberg stretade emot och knep det viktiga fjärde set med 11-8 innan Elias lyckades vinna sista och avgörande set med 11-9.

Finalen stod en av Sveriges mest lovande spelare på andra sidan bordet Truls Möregårdh, där Truls visade sig vara starkast i första set innan Elias fick fart på maskineriet och vann sedan tre raka set och vinsten var ett faktum.

Elias sa så här till Halmstadsport efter segern

Väldigt roligt att vinna när det var så många bra spelare med, sen spelade jag jättebra och det här var såklart en skön seger avslutar Elias.

I Halmstadögon så slutade Tom Jarvis – Mattias Falck – Per Gerell på delade femte platser

Jennie Edvinsson räckte inte hela vägen 

Jennie som till vardags spelar i HBTK visade under fredagskvällen att hon tagit ytterligare kliv med sin pingis efter att ha spelat sig hela vägen till semifinal.
I semin så tog resan slut efter att förlorat med 3-1 i set mot Köpings Christina Källberg.

Vinnare på damsidan blev Ängbys Linda Bergström efter ha vunnit i med 3-1 i set över Jennies semifinalmotståndare Christina Källberg.

Jennie slutar på en väldigt fin tredjeplats och räkna med att Halmstadtjejen kommer fortsätta utvecklas och sätta käppar i hjulen för många spelare framöver.

För övriga tjejer i Halmstadögon sett kom Carey Charlotte femma – Erika Front nia

Pingis nummer ett gällande minspel

Att se pingisspelare på nära håll är en upplevelse, där bollbegåvning och tungvridningar/grimaser  går hand i hand.
Vi på Halmstadsport tar väldigt mycket sportbilder, men det vet i tusan om inte bordtennisen inte är nummer ett där hela kroppens hela minspel är den förlängda racketen för att den lilla vita fjäderlätta bollen skall komma över nät med så mycket skruv som möjligt.

Om ni klickar på bilden nedan så får ni ett litet smakprov på minspel från Halmstad Master 2019 signerat några av Sveriges bästa bordtennisspelare.

Halmstad Masters 2019

 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen