Bordtennis

HBTK visade styrka efter ha vänt ett 3-0 underläge mot Eslöv

Repris på SM finalen väntade nere i Eslöv och Halmstadlaget fick det tufft innan man fick igång maskineriet.

Eslövs supertalang Truls Möregård visade vägen för hemmalaget med att vinna över Halmstads Elias Ranefur med 3-1 i set, lägg där till att greken Sgoropoulos, Ioannis vann mot Halmstads nye spelare Li Yijie med 3-1 i set.

Pang så stod det 2-0 i matcher till Eslöv och bättre skulle det inte bli när Robert Svensson vinner över Tom Jarvis i tre raka.

Snacka om halka och uppförsbacke för HBTK, men den sista som överger en är hoppet och hoppet började med att Li Yijie hittar rätt i sin andra match med att vinna över Truls med 3-1 i set samtidigt på bordet bredvid vinner Fabian Åkerström med samma set siffror 3-1.

Halmstad var verkligen på gång när man tagit in ett 3-0 underläge och sämre blir det inte när Elias Ranefur vinner mot Robert Svensson  med 3-2 i set och helt plötsligt är Halmstad på väg mot en fantastiskt vändning.

Nu var det liv i matchen när det skulle avgöras och härifrån spelar man bäst av ett set för att kora vinnande lag så kallad Sudden.

Halmstads Li vinner med 8-11 mot greken Sgoropoulos, Ioannis fördel Halmstad, men Eslöv kontrar med att vinna på bordet bredvid med Truls i spetsen segersiffrorna mot Elias skrevs till 11-7

Resultattavlan visar 4-4 oerhört jämt mellan dessa två topplag.

När sedan supertalangen Truls Möregård ställs mot Halmstads nye spelare Li Yijie så visar kinesen klass och vinner med 7-11 och nu kliver Fabian Åkerström fram och blir matchvinnare med att slå greken Ioannis med komfortabla 6-11

Matchen skrivs till vinst för Halmstadlaget med 6-4

Så här sa tränaren Fredrik Håkansson till Halmstadsport efter en fantastisk vändning

En jäkla skön vinst efter att ha legat under med 3-0 i matcher, det är så grymt av killarna att vända detta.
Alla vinner en varsin match och vi visar en väldigt bra lagmoral, men det kändes som Li var nervös och det tog ett tag innan han kom igång och spelade väldigt bra till sist säger Figge  som avslutning

Halmstad kan nu ta en blick på tabellen och få se sig själva som serieledare nu när juluppehållet tar vid.

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen