Badminton

Jimmy Tay gör sig redo för sitt första Racketlon-VM

Halmstad Badmintons föreningsutvecklare Jimmy Tay har i dagarna blivit uttagen till VM i Racketlon att representera Sverige i Leipzig, Tyskland 20-24 november.

 Racketlon är en kombination av Badminton, Bordtennis, Squash och Tennis. Man spelar 21 poäng i varje gren och den som vinner flest poäng vinner matchen.

Jimmy som tävlat en del i Sverige och senast i Swedish Open i Stockholm tog två segrar och förlorade en, det tog honom till en nionde plats.

Tidigare i år tävlande Halmstadkillen i SM och kom på en niondeplats som gör honom rankad i topp 10 i Sverige, i den något udda tävlingsformen.

När Halmstadsport når Jimmy på telefon, så utvecklar han vad som är så roligt med Racketlon
-Det är att man lär sig av andra och sen är det 4 sporter.
I individuell racketsport åker man oftast ut om man förlorar första matchen, men här har man chansen om man gör det bra i de andra racketmatcherna då totalpoängen räknas säger Jimmy.

VM är kanske inte det största VM:et och är väl främst en motionssport, men det en del som satsat rätt seriöst.

I VM är det lagmatcher först mot andra länder, följt av en individuell tävling.

Vad är dina styrkor som Racketlonspelare?
Jag är ju pingisspelare från början så det är väl där jag tar flest poäng. Men sedan spelar jag ju en hel del badminton nuförtiden och tennisen är också hyfsad. Möter man en squashspelare så är det svårt, de missar nästan ingenting, men jag gillar ju att springa och brukar kunna hålla upp spelet hyfsat säger en förväntansfull Racketlonspelare.

Hur tror du det går då?
Omöjligt att säga då det är mitt första VM – Men det ska bara bli superkul att få vara med och representera Sverige avslutar Halmstads senaste landslagsspelare.

 

Du kan följa Jimmy här >>

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen