Bordtennis

Rysarmatch i Halmstad Arena

Första finalen blev precis så spännande som man hade kunnat hoppas och tro. Eslöv kom till spel utan Li Fen som lämnat återbud till hela slutspelet på grund av hälsoskäl men stod välrustade även utan henne och då inte minst med en stekhet Filippa Bergand i uppställningen….

Hemmalaget med en uppställning bestående av Stina Källberg, Charlotte Carey och Erika Fronth ställdes mot Eslövs Filippa Bergand, Hana Goda och Nomin Baasan, en lagmatch som skulle komma att bli riktigt jämn.

Egyptiskan Hana Goda kunde för sitt Eslöv utan problem ge bortalaget en ledning efter seger i raka set över Erika Fronth men Stina Källberg kvitterade omgående den ledningen till 1-1 efter 3-1 över Nomin Baasan, så långt enligt plan för bägge lag kan man tycka.

nästa omgång skulle det komma att bli både tuffare matcher och mer avgörande sådana även om varje match såklart räknas mycket; vissa matcher har rent psykologiskt starkare värde. Stjärnduon Källberg och Carey från Halmstad kunde inte rå på sin motsvarighet från Eslöv. Filippa Bergand tog sin första seger för kvällen när hon i en ganska svängig match kunde besegra walesiskan Carey med 1-3 i set, parallellt med detta tog unga Goda för egen del sin andra seger när även hon vann sin match med 1-3 i set, motståndare Stina Källberg. Man kan kalla det överläge, man kan kalla det slagläge eller man kan rent och slätt kalla det ledning; allt är rätt om man ser det med Eslövs ögon, 1-3 i lagmatchen.

Filippa Bergand som vi skulle få se mycket av denna afton i april avfärdade Erika Fronth utan någon pardon, en avspisning som hette duga och stavades till 16 förlorade poäng på tre vinst set, 1-4 ledning för Eslöv just där och då. Halmstad gav inte tappt; seger med 3-2 i set för Carey över 17-åriga Baasan reducerade bortalagets ledning till 2-3.

Dags för avgörandet och tungviktsmötet mellan de svenska landslagsspelarna Stina Källberg och Filippa Bergand. Två spelare som möts otaliga gånger i ligaspel, turneringar och finaler. Att säga att de känner varandras spel är att sparka in en öppen dörr. Parallellt med detta tog Carey sig an Goda och även det skulle bli jämnt, till och med stenhårt. Goda tog ledningen över Carey men det var en ledning som inte skulle räcka. En stark avslutning från underläge 1-2 i set via setsegrar i set fyra respektive fem med 11-5 i båda två vände på steken för Halmstad och så var det match igen, 3-4 underläge.

Som vi redan skrivit så spelade Källberg mot Bergand och det blev hårdare än granit. De två första seten spände över totalt 60 poäng (!) och fördelades systerligt spelarna mellan, 1-1. Därefter tog Bergand över och tog ledningen ,via 7-11, med 1-2 i set. Källberg tog sig tillbaka via starka 11-3 och forcerade fram ett vad som skulle visa sig ett ovisst skiljeset. Stina tog kommandot av det sista setet och höll det hela vägen in i mål, nåja, faktiskt inte riktigt hela vägen in i mål. Ledningarna åts upp gång efter annan och snart hade de två matchbollarna vid 10-8 till Stina försvunnit och resulterat i ett underläge med 10-11 och det var ett läge Bergand inte skulle missa; vinst 10-12 och matchseger.

EDIT: Slutresultatet skrev till 2-5 då den sista matchen mellan Carey och Goda låg efter Källberg mot Bergand i protokollet.

Eslöv tar med detta ledningen med 1-0 i finalserien som spelas i bäst av tre möten. nästa möte på fredag 15/4 i Eslöv

Text: Pingsligan.se

Tränaren Fredrik Håkansson efter den tunga förlusten

Vi förlorar några fifty fifty matcher där i början och sen står det 2 – 4 och vi har 2 bra matcher också.
Det är ju inte långt ifrån att vi får en dubbel

Vad tar du med dig in i nästa match
Jag tycker det var bra spelat de flesta matcherna, vi måste ändra någonting taktiskt och så har ju Stina 2 matchbollar.

Man förstå att hon blev besviken här också, men de kanske var lite hetare än oss i början matchen vågade spela lite mer vi kanske var lite fegar eller stundens allvar.
Dessa tjejerna har inte varit i final innan men vi kommer igen avslutar Håkansson till Halmstadsport.

 

HBTK - Eslöv dam

Vid mikrofonen Simon på Idrottstaden

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen