Bordtennis

Succé för HBTK

Bordtennisklubben HBTK har mängder av talanger i klubben och när SM gick av stapeln i Fyrishov var givetvis klubben på pallen…

Mixed Lag blev för tredje året i rad en succé där BTK Frej knep en av bronsmedaljerna medan vi vann de andra tre. En härlig del av tävlingen där tjejer och killar spelar ihop, coachar varandra och spelar för varandra säger tränare Sebastian Lundahl.

Tränaren sätter sina ord på helgens succé

Agnes Svensson/Isak Alfredsson vann tillslut en otroligt jämn finalmatch mot Lina/Charlie efter nio bra set av båda paren. Vi är stolta över alla våra pars insatser i klassen och att våra finalpar kunde bjuda publiken på en så välspelad final.
Guld Agnes/Isak HBTK
Silver Lina/Charlie Widing HBTK
Brons BTK Frej
Brons Alice Svensson/Emil Svensson  HBTK
F14 & F14 dubbel:
Tuva Oredsson och Agnes Svensson är våra stabila representanter i de yngre flickklasserna.
Väldigt koncentrerade insatser fram till semifinal dit tjejerna tog sig i båda klasserna. Semifinalen i dubbel förlorades mot slutsegrarna Hillevi/Siri som helt enkelt var för bra.
I singel tog sig Tuva ett steg längre än sin seedning efter stabila insatser där hon mot flera materialspelare visar upp sin stora kunskap kring skruv och taktik. Tuva fick ge sig mot Siri i semifinal men fick alltså med sig ännu en bronsmedalj!
Agnes  har förlorat mot Siri de två senaste mötena men var väl förberedd på en tuff tillställning i finalen.
Agnes insats i finalen var professionell med allt vad det innebär; Inställning i både ledning och underläge, variation och satsande i serve, tuffhet i returspel, och ett jäkla hårt arbete i duellerna. Slutresultat 4-3 och Guld till Agnes!
P14 & P14 dubbel:
Leon Hallberg och Hampus Törnqvist gjorde under helgen sitt första USM där de fick med sig en singelvinst var i gruppspelet samt en dubbelvinst ihop.
Grabbarna har lärt sig mycket av att vara med våra mer rutinerade USM-spelare och har varit ett härligt tillskott till gruppen.
William Bergenblock har bara spelat för Halmstad BTK i dryga två veckor och vilken succé hans debut i HBTK-tröjan varit hittills!
Smart, smidig och en vacker bollträff har inneburit att William ännu inte förlorat någon match. Guld i P14 och Guld i P14 dubbel!
DJ18 och DJ18 dubbel:
Alice Hellgren och Nellie Franzén hamnade i tuffa lägen redan i gruppspelet och kunde tyvärr inte ta sig vidare till slutspel, Men som tidigare oprövat dubbelpar har de avancerat till söndagens spel där de i kvartsfinal möter förstaseedade och vi tror att tjejerna har chans att göra en bra match där!
Tuva och Agnes som spelat väldigt mycket matcher hittills under tävlingen visar prov på styrka i både huvud och kropp.
Tjejerna tog sig vidare från sina grupper i DJ18 singel och gjorde varsin stark prestation i 8-dels finalerna. Avancemang till söndagens kvartsfinaler i singel för fyra år äldre!
HJ18 och HJ18 dubbel:
Halmstad BTK representeras här av Charlie Widing, Isak Alfredsson, William Bergenblock, Hugo Nylén och Emil Johnsson.
De tre förstnämnda ångar på med hög energi och är alla tre klara för morgondagens kvartsfinaler.
Kan Halmstad BTK vinna tre st medaljer i HJ18 singel?
Hugo kämpade sig vidare från gruppen men fick ge sig mot toppseedade gotlänningen Max Hedbom i första slutspelsmatchen. Hugo är ett nyförvärv med mycket energi och spel i sig som ska bli intressant för oss att jobba vidare med.
Emil Johnsson är en av klubbens största fighters och wow vilken match det blev mot David Björkryd i gruppspelet, en match som avgjorde om Emil skulle gå vidare eller inte.

Ni kanske minns den bollduell killarna fick till för några år sen? https://www.aftonbladet.se/…/sanslosa-bollen-sprids…

Idag hade Emil flertalet matchbollar i fjärde set vid ledning 2-1. Men vi måste säga att David är stark i dessa lägen, vilket Emil också var. 18-20.
Väl i femte set fortsatte båda killarna prestera bordtennis på en hög nivå. 9-11.
En oerhört välspelad match och efter en sådan insats är det tungt att Emil åkte ut.
Men fightern i honom laddade om och han i par med Isak är klara för kvartsfinal i dubbel!
Övriga par i klassen:
Charlie i par med Max Hedbom – kvartsfinal imorgon.
William i par med Peter Alestedt – kvartsfinal imorgon.
Hugo i par med Noa Dahlström – förlust i 8-del mot Isak/Emil.
Söndagens resultat

HJ18, singel
Seger för en av förhandsfavoriterna Max Hedbom som de senaste åren varit en av de främsta medaljkandidaterna i denna åldersklass, fortsatt så nu även om var illa ute mot fyra år yngre William Bergenblock i semifinalen där Max låg under med 2-3 i set. William Bergenblock med fyra (!!!!) medaljer under detta USM, vilken insats!

1. HEDBOM Max, Visby IF Gute BTK
2. WIDING Charlie, Halmstad BTK
3. BERGENBLOCK William, Halmstad BTK
3. ALFREDSSON Isak, Halmstad BTK

HJ18, dubbel
Eskilstunaparet Björkryd/Carlsson med seger efter 3-0 i finalen, värsta matchen kanske var i kvartsfinalen då de faktiskt låg under med 1-2 i set mot Bergman/Färdig.

1. CARLSSON Charlie/BJÖRKRYD David, Eskilstuna BTK
2. JOHNSSON Emil/ALFREDSSON Isak, Halmstad BTK
3. ALESTEDT Peter/BERGENBLOCK William, IFK Täby BTK/Halmstad BTK
3. HEDBOM Max/WIDING Charlie, Visby IF Gute BTK/Halmstad BTK

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen