/
Handboll

Brutal avslutning av Drotts damer

Moralen i Drotts damlag är något speciellt, för återigen visar man hjärta och krigar sig till 30-30 i matchens sista sekund mot OV Helsingborg

Som så många gånger tidigare hamnar damerna i Drott i underläge, men laget är som en boomerang och motståndarna får ducka gång på gång när Halmstadlagets spelare sliter för att ta sig tillbaka och matchen är inte över förrän pipan ljuder för slutsignal.

När klockan närmar sig 20 minuter håller Drott stången och siffrorna står på 12-12 när matchens första halvlek ljuder står det 15-18  till bortalaget.

I andra halvlek är det bortalaget som behåller tremålsövertaget och det känns som att Helsingborg har öppet mål, då Drott känns stressat och inte tar tillvara på sina chanser.

När det gått 41 minuter står det 21 till hemmalaget och 26 till Helsingborg, men här börjar man få stopp på bortalagets anfall och Drott börjar knapra sig närmare och när klockan tickar in på 54 minuter är det endast en boll upp efter att Emma Backmark satt 29-30.

Spelet svänger och i fem minuter och 56 sekunder är det mållöst innan suveräna Johanna Birkkjear Andersson visar upp en brutal delikatess från kanten och skruvar in bollen i mål och revanscherade sig efter straffmissen en minut tidigare.

Slutsignalen ljuder och Drotts damer gjorde det igen!

Lyssna på intervjun med Johanna Birkkjear Andersson och Tränaren Lars – Magnus Jönsson

 

Klicka på bilden för fler….

HK Drott - OV Helsingborg

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen