/
Handboll

HK Drotts damer föll på hemmaplan

Tabelltvåan Tyresö blev för svåra för våra kvinnliga handbollshjältar …

Att Drotts damer gick upp till damallsvenskan tror jag ingen i Halmstad har missat, det man har missat i så fall är att besöka dem när det är matchdags.

Drott som spelat två matcher denna helg (30 – 30 mot spårvägen i fredags) tror Halmstadsport att det bekymrar inte dessa lovande tjejer.

De krigar och springer och gör vad som krävs för en handbollsspelare, men matchen mot Tyresö blev tyvärr en för tuff uppgift.

Tyresö som är ett topplag och det bästa laget som varit i Halmstad Arena så här långt, spelade tufft och hade i sina första 30 minuter mittsexan Vilma Matthijs-Holmberg, som nätade fem gånger.

Tyvärr så brände tjejerna straffar som i handboll kan räknas som bonuspoäng när de sitter, men all heder till Tyresös målvakt som gjorde bra räddningar.

Matchresultatet blev till sist 18-25 till Tyresö , men känner vi Drotts damer rätt så är dem redan på hugget för nästa match mot OV Helsingborg som är sista matchen i höstsäsongen

Så här säger Sally Sivertsson om att ha 2 matcher samma helg…

-Det var speciellt att ha två matcher på en helg, just det taktiska förberedelserna påverkas lite av att man inte har samma mängd träningar dedikerade åt ett specifikt lag.

Matchen mot Spårvägen var snabb med mycket kontringar och tryck från två håll.
Spårvägens nya tränare hade bytt försvarspel från 5-1 till 6-0 som gjorde det svårt för oss.
Det var en match som svängde mycket och lika var ett rättvist resultat som stämde med hela matchen.

Matchen hemma mot Tyresö visste vi att det skulle bli en utmaning, de ligger ju tvåa i tabellen och har sett bra ut i tidigare matcher.

De hade ett hårt försvar och en bra målvakt som gjorde att vi hade svårt att komma till lägen.

Vårt försvar fungerade också bra och Christine i målet gör en grym match, till slut är det ändå Tyresö som drar det längsta strået , men vi gör en bra match ändå avslutas Sally Sivertsson

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen