Handboll

Legendarer fyllde Halmstad Arena

Det var näst intill fullsatt i Halmstad Arena när legendarmötet mellan de två giganterna HK Drott och Redbergslid gjorde upp en gång för alla

Halmstad glömmer inte sina gamla hjältar och inför drygt 3500 personer visade legendarerna i de båda lagen att det finns kvalitéer kvar i kroppen.
Visst gick det inte lika snabbt som det gjorde förr och vissa kilon tyngre, men det var ändå en fröjd att se alla legendarer på en och samma plan.

Precis alla i hela arenan kände nog samma sak, nämligen att det var ett moment utöver det vanliga.

Japaner på löpande band och ”köttbullen” Vranjes med sin otroligt låga tyngdpunkt visade att takterna satt i.
Kvällens största ögonblick var när Bengt ”Böna” Hansson med fyra SM guld och legendar inom såväl Halmstad som Handbollssverige klev fram och tog tag i en straff.

Bengt ”Böna” står inskriven på smått osannolika 1319 mål på 295 matcher, i kväll satte han sitt 1320:e mål – Det var underbart att se.

Efter matchen stannade ikonen Magnus Weberg till vid Halmstadsports mikrofon och sa så här 

Det är helt fantastiskt med drygt 3500 på läktaren och kunna ge tillbaka till respektive förening är ju underbart, sen att publiken kommer och tittar på oss föredettingar.
Båda lagen hade vinnarinstinkten men RIK hade den lite mer än oss och var lite vassare.

Sen hade vi lite äldre lag än dem, men otroligt roligt säger Weberg.

 

 

När tränade du handboll senast? 

Har inte tränat något inför det här så det är 25 år sen ler Weberg som stannade med ett par inhopp till publikens förtjusning.

Följer du Drott något idag? 

Jag följer dem, men inte så mycket på plats, och de verkar ju på väg uppåt och hoppas att om något år ta steget upp i högsta serien igen.

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen