Handboll

Simon Holmqvist uttagen till landslaget i beachhandboll

Den unge målvaktstalangen från Halmstad Handboll Simon Holmqvist skriver historia, då han är uttagen till Sveriges första U17- landslag i beachhandboll…

Simon är en av endast tio spelare från landet som skall åka till EM 8-11 juli för att försvara Sveriges färger i Bulgarien.

Sverige har tidigare deltagit i mästerskap för seniorer på både dam- och herrsidan, men detta blir alltså första gången för juniorerna och då med en kille från Halmstad på den sandiga planen.

Efter flera uttagningar kom beskedet som Simon väntat på och som han knappt kan ta in..

För mig är detta hur stort som helst, jag menar det har alltid varit en dröm att spela i ett landslag och få representera Sverige säger Simon till Halmstadsport.
Detta är det största jag åstadkommit under min tid som handbollsspelare.

Min första tanke när jag fick höra att jag var med i truppen var såklart att jag blev hur glad som helst, men direkt när jag fick beskedet tror jag inte att jag riktigt kunde smälta hur stort det faktiskt är.

Nu när jag haft lite tid att tänka på det, känns det nästan lite overkligt och det som gör mig gladast är att jag i framtiden kommer kunna säga till mina barn att jag har representerat Sveriges landslag i ett ungdoms EM.

Vilka förväntningar har du på det som komma skall

Det är svårt att ha sportsliga förväntningar på hur det kommer gå jag personligen inte vet mycket om de motståndarna vi skall möta, men jag tror på vårt lag och jag hoppas att kunna bidra till att vi når stora framgångar i turneringen.

Vad är ditt mål med handbollen

Målet som handbollsspelare har alltid varit att utvecklas och bli bättre, men jag satsar på att någon gång i framtiden kunna representera det svenska A-landslaget både som målvakt, men också beachhandbollsmålvakt – då jag anser att representera ett A-landslag är det största en idrottsman kan göra avslutar Simon Holmqvist till Halmstadsport.

Arkivbild 2019

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen