Padel

Bucklan skulle hem igen

Sofia Arvidsson missade tre raka svenska mästerskap. Men nu var hon tillbaka – och visade det sig att tronen bara stått och väntat på sin drottning…

Tronen hade bara väntat på sin drottning

Det var ju den stora frågan inför årets SM i Linköping: hur skulle Arvidsson klara sin nya position? I sin comeback på SPT blev det förlust redan i första omgången så det är klart att det fanns stora frågetecken.
Det såg också knaggligt ut i de första omgångarna, men ju längre SM har pågått desto mer har Arvidsson sett bekväm ut i sin nya roll. Och när det var dags för de riktigt stora matcherna var hon redo att explodera.

Hon och Baharak Soleymani gjorde en lysande semifinal i går då de lyckades vända 2-4 i avgörande set till seger över favoriterna Anna Åkerberg och Amanda Girdo.

När det väl var dags för final med nationalsång och fin inramning mot de gamla antagonisterna Billie Gajic och Antonette Andersson var det faktiskt aldrig något snack. Arvidsson och Soleymani var så fokuserade och så bra att de aldrig gav motståndarna någon chans.

Första set slutade 6-2 där de ändå hade förlorat en golden point. Både Arvidsson, men kanske främst Soleymani satte ett sådan fruktansvärt tryck på motståndarna att de aldrig fick någon chans att hitta sitt spel.

Andra set började precis som det första hade sett ut. ”Barre” öste på med stenhårda viboras och Sofia Arvidsson kom upp med det ena otroliga slaget efter det andra, vilket gjorde att hon var obehaglig att spela bollen till.

När Arvidsson och Soleymani breakade fram till 3-2 fick de det grepp som de behövde för att med rutin, skicklighet och vilja stänga matchen. Även om Gajic och Andersson breakade tillbaka till 4-4 kom avgörandet vid nästa games golden point. Det var utan tvekan matchens poäng. En otrolig duell som säkert passerade nät upp emot 60 gånger. Spelarna pressade det yttersta av varandra men till sist, efter flera minuter som det kändes, kunde Arvidsson smasha laget fram till 5-4.

Sedan fanns inte mental kraft hos motståndarna att orka bryta en gång till. Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson vann rättvist och är väldigt värdiga mästare 2022.

Sofia Arvidsson vann SM i par med Anna Svedenhov åren 2017 och 2018. Sedan har hon faktiskt missat de senaste tre årens mästerskap. Först på grund av skadad partner och sedan på grund av barnafödande.

Men nu var hon tillbaka – och då visade trebarnsmamman att hon fortfarande vill vara svensk padels drottning. Hon har alltså inte förlorat en SM-match sedan 2016…

För Baharak Soleymani var det här också en riktigt stor seger. Hon har brottats med att komma tillbaka till hundra procent efter sin knäskada det är egentligen först nu hon spelar lika fritt och starkt som innan skadan. Att få bära ett lag som backhandspelare till SM-guld är bästa tänkbara kvittot.

För Barre var det här andra SM-guldet. Hon vann även 2019 i par med Antonette Andersson.

Bild och text Johan Håkansson (Padelfeber)

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen