/
Padel

Halmstad Padelcenter byter namn till PDL

PDL Group går in som stor delägare i Halmstad/Växjö Padelcenter. ”Vi delar samma visioner och mål och står nu redo för nästa kapitel”, säger Mac Grossmann….

Först ut att skiva om bomben i Svenska padel var Johan Håkansson på padelfeber.se och nedanför ser ni hans intervju med grundaren Mac Grossman Halmstad Padelcenter och Henrik Söderberg, vd för PDL Group

Det är två verkliga pelare i den svenska padelhistorien som nu väljer att gå samman. Både PDL och Växjö Padelcenter var två av de första padelhallarna i Sverige.

Mac Grossmann skapade sin första hall i Växjö redan 2015, han har sedan dess varit ensam ägare och sakta låtit sin verksamhet växa. I dag består den av fyra hallar med totalt 21 banor – två i Växjö och två i Halmstad.

Det senaste året har han blivit uppvaktad av flera intressenter som antingen velat diskutera samarbete eller rena förvärv, men det var först när PDL dök upp som Mac Grossmann kände att det var rätt läge.

– PDL har varit med ungefär lika länge som mig. Det var en av de första aktörerna som hoppade på padelresan och som har sett hela utvecklingen i Sverige.

Enligt Grossmann är det PDL:s styrka och erfarenhet som lockade honom att ingå ett partnerskap.

– Även om padeln nu är i en stor expansion måste vi också tänka långsiktigt. Vi kommer att stå inför många utmaningar. Det räcker med att titta på Spanien för att förstå det. Och nu när jag fått en större inblick i hur PDL Group jobbar är jag säker på att vi tillsammans kommer att stå starka inför framtiden. Efter långa och djupa diskussioner känner jag att vi helt delar visioner och framtidsmål. Det blir 2.0, helt enkelt.

Mac Grossmann, en stor profil både som hallägare och elitspelare, är noga med att påpeka att han själv blir kvar i verksamheten och att det inte kommer att ske några förändringar i personalstyrkan.

– Vi kommer ha kvar vår lokala anknytning som bygger på glädje och engagemang. Alla förändringar som sker kommer att vara i positiv riktning. Vi tillför branschkunskap. PDL bygger upp en fantastisk organisation.

Hallarna i Växjö och Halmstad har helt varit din skapelse. Hur var det känslomässigt att släppa in PDL?

– Det är såklart ingen lätt process. Men ser man på padelbranschen så är det väldigt få som är ensamma. Och fyra anläggningar blir mycket. Nu tar jag in en duktig partner. Och jag slår mig verkligen inte till ro. Jag vill fortsätta att skapa och göra bra saker. Däremot är det ett nytt kapitel som startar.

Mac Grossmann grundade Växjö Padelcenter redan 2015 och Halmstad Padelcenter i början av 2017. Nu byter hallarna namn till PDL.

– Men i övrigt tror jag inte att våra kunder och samarbetspartners kommer att märka någon större förändring. Vi kommer att jobba på som vanligt.

Henrik Söderberg, vd för PDL Group, säger:

– Vårt mål är att växa och det vill vi göra med bra anläggningar i bra läge. Och Mac är stark i regioner där vi inte varit det. Dessutom är anläggningarna jättefina. Han har gjort ett superjobb.

Vad kan PDL tillföra?

– När man kommer upp i fyra-fem hallar börjar det bli svårt att rådda. Då behöver man en organisation. Vi har det och kan hjälpa och supporta, vilket gör att man även hinner med utvecklingar.

PDL Group når i och med den här affären upp till 34 hallar i två länder.

– Vi vill fortsätta expandera och vårt nästa steg är Norge, Finland och Danmark, säger Henrik Söderberg.

  • Bilden ser ni grundaren Mac Grossman in action
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen