Cykelsport

Caroline Andersson ångar på …

Caroline Andersson körde 1 av de största internationella etapploppen i norra Europa, U6 cycle Tour i Tidaholm. Det var 6 etapper, varav 2 tempolopp.

Jag var med långt uppe på de första 4 etapperna, vilket gjorde att jag låg 5a totalt inför 5e etappen. På 5e etappen så gick jag och 3 andra tjejer loss från klungan efter vara 5 km, och lyckades hålla in i mål! Efter den etappen så gick jag upp i total ledning, 5 sekunder före en brittiska. Sista etappen är ett 14 km långt tempo. Eftersom jag leder totalen startar jag sist i min klass. Och det kunde verkligen inte gå bättre, efter halva tävligen hade jag kört ifatt tjejen som startade framför mig. I mål blev jag 2a, 3 sekunder efter min lagkompis som vinner etappen. Detta innebär att jag drygar ut min totala ledning från 6 till 55 sekunder och jag blir dessutom 2a i poängtävlingen.

Efter det åkte jag till Ungern med landslaget för att köra ungdoms OS. På tisdagen körde vi ett 11 km långt tempolopp. Pga värmen fick jag vätskebrist vilket gjorde att jag inte kunde få ut det jag ville och gjorde årets sämsta tempolopp.

Linjet började jättebra och gick precis som jag ville tills det var 250 m kvar till mål.

Då blev jag inblandad i en av dagens alla vurpor.

Jag tog mig mörbultad i mål med hjärnskakning, en fraktur i underarmen, blåmärken och skrapsår.
Sen jag körde linjet på Ungdoms OS har jag inte kunnat träna, har vilat bort huvudvärken och skadorna på ryggen, tyvärr blir inte armen bättre.

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen