Cykelsport

Caroline Andersson svimmade på cykeln!

Tre veckor sedan körde jag ett av de största etapploppen i Danmark, Youth Tour. Det är 5 etapper på 3 dagar och har, 1 prolog, 1 tempo, 1 GP och 2 linje.

Första dagen körde vi en prolog (kort tempo) och ett GP. Prologen kändes inte alls bra och jag fick inget flyt men jag slutade ändå på en hyvsad 2:a plats, GP:et kändes faktist ännu värre men när vi kom till spurten hade jag ändå bra ben och var överlägset snabbast så jag vann etappen.

Dagen efter skulle vi köra ett tempo och ett hårt linje med en lång grussträcka varje varv.

Tempot kändes bra och jag fick till en bra känsla vilket gjorde att jag kunde vinna det med 20 sekunder och tog därmed över den totala ledningen i tävlingen!

På eftermiddagen gick det dock inte lika bra, efter ca 1 varv blev jag helt slut i kroppen och sedan blev det bara värre och värre, och efter 2,5 varv svimmade jag på cykeln och fick åka ambulans tillbaka till målområdet.

Pga att jag inte återhämtade mig alls till dagen efter valde jag att inte starta den etappen, utan bröt istället tävlingen. 

 

Efter Youth Tour har jag haft två veckor då jag bara legat hemma och vilat och sovit för att försöka komma tillbaka så snart som möjligt. Vi har varit hos flertal läkare men ingen har hittat vad som är fel. 

 

Förra helgen körde jag Tour de Himmelfart, ett stort internationellt etapplopp i Danmark. Även här är det 5 etapper på 3 dagar.

Första dagen blev inte som jag hade tänkt mig, först och främst kände jag mig inte helt tillbaka än, och när vi kom in i sista kurvan låg jag bra till men blev låst på insidan vilket stoppade mig från segern.

Andra etappen, GP loppet, körde vi med 2 år äldre tjejer.
Jag hängde med dem hela tävlingen och var långt framme. De sista två varven fick jag dock återigen samma känsla som när jag svimmade och hade därför inte någon kraft att avsluta som jag ville.

Andra dagen körde vi ett tempo och ett linje.
Tempot gick hyvsat och jag slutade på en 4e plats, ganska hyvsat med tanke på hur jag mådde hela helgen.

Linjen kändes väldigt bra men pga ett stort misstag av organisationen blev hela etappen annulerad, alltså inga resultat eller tider delades ut för etappen.

Sista dagen kände jag mig ytterligare lite bättre och låg riktigt bra till med några kilometer kvar, Men då blir det en crash långt fram i fältet som jag blir inblandad i.
Jag tog mig upp från marken ganska snabbt och cyklade vidare. Crashen inträffade 1,5 km från mål, efter det tog jag mig upp på cykeln, körde ikapp klungan, körde om nästan hela och sluta ungefär 10, tyvärr han jag inte om alla då farten är väldigt hög de sista kilometerna på tävlingar.

Jag slutade 4 totalt och med tanke på hur jag mådde är jag hyvsat nöjd.

Nu sitter jag på en flygplats i Prag på väg ner till Lamporecchio i Italien. Jag ska stanna i Italien i 3 veckor och ska provtävla 4 tävlingar för ett italiensk lag (Inpa San Vincenzo, det bästa italienska U17 laget med flertal mästerskapstitlar) och självklart även träna! 

Hörs snart igen

//Caroline

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen