/
Cykelsport

Caroline Andersson vann 2 av 3 tävlingar i Italien

 

Sedan jag senast skrev något har jag varit i Italien och tävlat och tränat i 3 veckor. Under veckorna i Italien gäst tävlade jag för ett av de mest framgångsrika U17 tjej-lagen i Italien, Inpa San-Vincenzo.

Jag körde 3 tävlingar, två i Toscana och en strax utanför Milano. Alla tävlingarna ingick i den italienska cupen och var även uttagningstävlingar för det italienska laget till Ungdoms-OS. Det betydde att alla de bästa italienskorna var där och det var startfält på runt 150 tjejer i min klass!

 

Första tävlingen var väldigt kuperad och sista kilometern var riktigt tuff. Med 1 km kvar så attackerade en italienska och det var bara jag som kunde gå med henne. När vi kom till spurten så vann jag överlägset.

 

Andra tävlingen var i princip platt och gick strax utanför Milano. Avslutningen bestod av en snabb utförskörning och sen in i en liten by med många små vägar med murar på sidan. Tyvärr blev jag och många andra stoppade av flera olyckor på slutet så jag kunde inte positionera mig för spurten utan fick nöja mig med en ca 10e placering.

 

Sista tävlingen var den tuffaste med två ”berg”. Jag och två andra tjejer gick loss i första backen och sen höll vi undan till det avslutande berget, där splittrades vår grupp och en tjej tvingades släppa. Jag vann spurten med ett antal cykellängder.

 

I Italien så är inte tävlingarna alls som hemma, utan det är olika tävlingar för varje kategori. Alltså på mina tävlingarna var det bara tävlingar i min kategori. Det är också flera stora lag som verkligen har samma sponsring som vissa herr proffs lag. De har en buss, en bil, alla har likadana cyklar, likadana kläder osv. Alla tävlingarna sändes dessutom i TV! Så efter tävlingarna jag vann så hade jag ett flertal TV och tidnings intervjuer.

 

 

 

 

 

Nästa tävling för mig är U6-cycle Tour. Ett av de största och viktigaste skandinaviska etapploppen som pågår över 6 dagar.

 

 

 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen