Halmstad

Det blev som väntat tufft för Halmstad Badmintons förstalag i dagens bortamatch mot Svenska Mästarna Fyrisfjädern i Uppsala

 Vårt unga lag gör en stabil kämpainsats men räcker inte till mot ett toppat Fyris med alla sina bästa spelare i laguppställningen.

Det var ett revanschsuget Fyrisfjädern som tog emot Halmstad Badminton i Upplands Boservice Arena i Uppsala i söndags eftermiddag.

Efter att sensationellt fått stryk mot Skogås i Svenska Badmintonligans förra omgång, mönstrade man ikväll svenska mästarna i herrsingel, herrdubbel och mixed och dessutom ett riktigt starkt damdubbelpar med internationellt meriterade Emilie Fabbeke och Amanda Högström.

Den klassen har inte riktigt vårt unga Halmstadlag… ännu. Förlustsiffrorna skrevs till 1-5.

”Men jag tycker ändå vi gör en gedigen match och alla kämpar till sista blodsdroppen,” kommenterar lagledare Niclas Rosengren efter matchen.

”Filip tvingar Sverigeettan Henri Hurskainen till fem set och Shaun spelar bra i sin singel mot nyblivne SM-mästaren Mattias Borg. Sofie visar återigen vilken duktig singelspelare och vinner vår enda delmatch i damsingeln.”

Viktig match på tisdag
Förlusten mot Fyrisfjädern var närmast planenlig och det är på tisdag det verkligen gäller när Halmstad tar emot Skogås i säsongens hittills viktigaste hemmamatch där varje poäng är viktig. Vinnaren kommer sannolikt att bli trea i mellanserien och därmed få en enklare kvartsfinal. 

Så på tisdag hoppas vi att vi fyller Söndrumshallen! Välkommen 18:20.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen