Halmstad

Final och Bronsmatch för Hylte/Halmstad

Söndagens Semifinaler 3 för både damerna och herrarna spelade Hylte/Halmstad Volley i grundarenan Örnahallen i Hyltebruk. Det visade sig  bli fullt med folk i hallen och sittplatserna räckte långt ifrån till alla. Örnahallen kokade och folket jublade. Det var en söndag med härlig slutspelsstämning.

Folk hade åkt lång väg för att ta sig in i hallen och det blev näst intill fullsatt på Hylte/Halmstads sida. Direkt visar lagen sig vara bra pålästa om varandra men även om Örebro Volley har en fantastisk defence får de svårt att göra bra anfall. Hylte/Halmstad har en alldeles för bra libero i Emma Mårtensdotter och hon finns nästan överallt på plan. Maken till prestation av Emma i gårdagens match är svårt att hitta. Hallandsposten presenterade henne som studsbollen Emma och det håller nog de flesta med om.

Jonna Wasserfallers  och Stina Rix samspel med Soriana Pacheco var fantastiskt och Soriana är härlig att beskåda då hon med alltid samma lugn hanterar bollen helt perfekt. Hela 5 personer i H/H visade sig kamma hem över 10 poäng var under söndagens semifinal. Det är blir alldeles för svårt för ett lag som Örebro med endast en spelare som levererar över 10 poäng och det var Jona Vigfusdottir (18p).

Matchen avslutades med ett set där Hylte/Halmstad Volley totalt krossade sönder Örebro. Vid 6 – 2 till H/H går Soriana ner för att serva. Som hon gör detta och en stund senare står det 12 – 2. Då går luften totalt ur Örebro och Hylte/Halmstad vinner dagens match med 3 – 1  ( 27-25, 25-17, 20-25, 25-10) och är nu klara för Final 2017.

Bäste spelare

Jonna Wasserfaller, Hylte/Halmstad Volley

Jona Vigfursdottir, Örebro Volley

Därefter var det herrarna som från Hylte/Halmstads sida började med en riktigt bra volleyboll.

I första set stämmer allt och misstagen är minimerade. H/H näst intill maler sönder Falkenberg. Det blir under kvällen riktigt bra volleyboll och Örnahallen har inte sedan finalserien 2006 upplevt mer tryck och intensitet.

Hylte/Halmstad har bättre anfall och både Viktor Lindberg och Sandro Luna levererar ruggigt bra anfall. Dessutom är centrarna heta och Hylte/Halmstad borde på söndagen vunnit matchen. Men det är något som saknas i laget och man får aldrig bli bekväm i sitt spel. Som Kristian Wrethander säger till Hallandsposten ”– Andra matchen och denna tycker jag att vi ska vinna. Men det har varit kännetecknet under hela säsongen, att man inte har fokus under hela matcherna och tappar fyra-fem poäng i rad bara på misstag och det går inte. Man måste lära sig köra över motståndaren och inte tillåta sig själv tappa något set”.

Falkenberg däremot har en bra defence och kämpar för varje boll. Man är hela tiden glödhet och dessutom har Falkenberg med sig en enormt härlig publik. Från läktarhåll stöttar och lyfter de fram laget. Dessutom har Falkenberg en förmåga att höja sitt spel när det verkligen gäller.

Många hårda bollar blev det under matchen och några ordentliga märken fick nog en och annan spelare. Den hårdaste smashen levererade Alexandro ”Sandro” Luna i set fyra. Johan ”Bullen” Eriksson får anfallet rakt på sig och klarar inte av att stå upp. Med full kraft landar han på ryggen och men ser hur smärtsamt det är och han reser sig inte direkt. Luna går då över till Johan och hjälper honom upp samtidigt som han ger honom en kompisklapp. Härligt med hårt spel med hjärtat och Falkenbergspubliken applåderar Sandro för hans sätt att hantera motståndaren han smashat ner.

Fjärde set är också det som Hylte/Halmstad killar ska ta med sig som en lärdom. H/H ligger under rejält och har svårt att få ner bollen på Falkenbergs planhalva. Vid 12-17 hittar då H/H sin energi och tänker inte ge upp i första taget. Snabbt blir det 17-17 och 18-17 och Hylte/Halmstad är ifatt och förbi och Falkenberg är helt ställda. De flesta trodde nog att FVBK skulle vinna med 3-1 men det blev alltså ett femte. Dock ställer FVBK upp ett lag som arbetar som ett lag. Man står på tå direkt och visar musklerna medan Hylte/Halmstad har svårt att få någon att ta ansvar. Inte helt svårt tar Falkenberg sista med 15-9 och Bronsmatchen för Hylte/Halmstad blev i år verklighet.

Bäste spelare

Viktor Lindberg, Hylte/Halmstad

Pedro Mendes, Falkenberg

Text Eva Alberti

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen