Halmstad

Galet bra av Hylte/Halmstad – TVÅ lag i SM semi

På lördagseftermiddagen var det dags för de tredje kvartsfinalerna för båda elitlagen i Hylte/Halmstad Volley.Både damerna och herrarna hade tidigare vunnit de första två matcherna och skulle idag kunna ta sig till Semifinal 2017.

För damernas del har det hela tiden verkat vara relativt enkelt men för herrarna fanns det betydligt större hot i form av avstängd landslagspassare och febrig head coach sittande på läktaren. Vilken lördag det skulle visa sig bli!

 

 

 

Som vanligt var det tjejerna som var först ut. Ett mycket välspelande H/H visade inte det minsta darr på händerna utan egentligen var det väl bara i första set som Gislaveds VK hade lite ork och energi att hänga med H/Hs spel. Dock ramlade poängen iväg för H/H i mitten av setet och inte allt för svårt vinner man första med 25-19.

 

 

 

De två efterföljande seten var en match där maskinen Hylte/Halmstad sakta men säkert  malde ner Gislaveds spel totalt. GVK hade ingenting att sätta emot H/Hs strålande servar och vassa anfall. När dessutom Jonna Wasserfaller är så ofantligt bra så hon håller tätt framme vid nät i form av anfall och block, ja då är det inte mycket att göra för motståndarna.

 

 

 

En sån här match är det otroligt svårt att ta ut en specifik spelare som gjort en extra starkt insats, speciellt när man hos H/H har så bra spelare som samtidigt gör så bra som i kvartsfinal 3.  Andra set vinner man otroligt enkelt med 25-8 och tredje med 25-11.  Med andra ord en riktig utklassning i de två sista seten.

 

 

 

Hylte/Halmstad vinner med 3 – 0 (25-19, 25-8, 25-11)

 

 

 

Bästa spelare

 

 

 

Jonna Wasserfaller, Hylte/Halmstad

 

 

 

Malina Fransson, Gislaveds VK

 

 

 

 

 

Därefter var det herrarnas tur mot Sollentuna. Sollentuna hade valt att bo kvar i Halmstad efter torsdagens match för att slippa den långa resvägen fram och tillbaka.

 

 

 

Första set är otroligt jämt ända fram till 20-20 men H/H gör en uppväxling och första set är i hamn med 25.21.

 

 

 

Därefter kommer set två och tre där Hylte/Halmstad tappar fokus. Man har svårt att hitta sitt spel och Sollentuna som är bra i block och försvar har inga större problem att ta ledningen direkt. Ingen i H/H tar initiativet utan lite frånvarande. Dock finns det en person i H/H som matchen igenom spelar med hög intensitet och järnvilja och det är Johan Mårtensson som bland annat vid 18-21 får till ett enormt enhandsblock rakt ner i Sollentunas mitt. Härligt att beskåda från läktarplats och publiken jublar. Dock är setet Sollentunas med 25-20 och av Sollentunas 25 poäng har H/H gjort 12 misstag!

 

 

 

Precis likadant ser det ut i tredje och fortfarande är det mest Johan Mårtensson som spelar på väldigt hög nivå. Skall dock inte glömma bort Anton Tegenrot som gör en fantastisk match med. I detta set är det Fredrik Holgersson som får till ett mastodontblock när nr 8 Peter Blomgren anfaller. Sollentuna vinner 25-18 och nu gäller det för Hylte/Halmstad att knyta skorna och skärpa till sig.

 

 

 

Sollentuna börjar set 4 med att visa musklerna. Publiken och de som tittar på Volleykanalen börjar inse att det kanske blir en match uppe i Satelliten nästa vecka ändå. raskt rycker man åt sig 5-0 och 8-2 innan det är dags för Alexandro Sandro Luna att gå ner för att serva. 4 servrar senare och H/H närmar sig sakta men säkert. Här tänder så äntligen Hylte/Halmstad till och Sandro börjar få ordning på sina anfall och servrarna sitter hårt. Philip Pettersson som hittills varit osynlig börjar täta till vid nät och Johan Mårtensson är idag en maskin. Han tröttnar inte alls utan verkar nästan ha hur mycket energi som helst. H/H tar set nr 4 med 25-17 och det är dags för set 5.

 

 

 

Här visar Sandro hur stor han är. Storspelar precis som övriga laget och bland annat säger Magnus på Volleykanalen nämner Johan Mårtensson som ”Brutalt outstanding”.

 

 

 

Hylte/Halmstad vinner med 3-2 (25-21, 20-25, 18-25, 25-17, 15-

 

 

 

Härliga vinster idag för Hylte/Halmstad som nu är klara för Semifinal nr 1, söndag den 1 april

 

 

 

kl 14.00 Hylte/Halmstad – Örebro VBS

 

 

 

kl 17.00  Hylte/Halmstad – ??

 

 

 

Välkomna!

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen