Gymnastik

Halmstad Frigymnaster skördade stora framgångar på Svenska cupen

Att Halmstad Frigymnasters AG-verksamhet är på frammarsch har väl knappat undgått någon och efter helgens framgångar i Svenska Cupen är det ytterligare bekräftat.

Hela sexton killar i åldrarna mellan 8-12 deltog i Rikscupen, vilket är något av ett rekord i antal deltagare för Frigymnasterna.

I RM1 lyckades Jack Stenbäck lyckades bäst med en 4:e plats, tätt följd av Olle Bengtsson och Sam Dahlström och I RM2 knep Ali Aghazade ett brons.
Utöver de fina mångkampsresultaten kammade killarna hem hela 16 medaljer i grenfinalerna, vilket allt som allt resulterade i ett brons i lagtävlingen.

-Vi har nog aldrig haft en sådan här stark bas som vi har just nu, både vad gäller antalet grabbar, men också med den potential som de har. Dessutom har vi ytterligare en grupp med småkillar som blir redo att tävla under nästa år, säger en nöjd Niklas Andersson, chefstränare.

I svenska cupen tävlade såväl juniorer som seniorer mot varandra, där helgens ljusglimt blev ett flertal medaljer i grenfinalerna.

Vilgot Hyll, som fastän han endast är junior fightade till sig en bronsmedalj i bygel, med en helt ny serie.

Filip Lidbeck tog inte helt oväntat flertalet medaljer; guld i ringar, silver i hopp och brons i räck och det blev även medaljer för Christopher Soos som tog ett silver i barr och brons i hopp.

Klicka på bilden för fler foton från tävlingen


Svenska Cupen Gymnastik

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen