Gymnastik

Halmstad rytmisk gymnastikförening tog fina placeringar i SM

I helgen 1-3 juli, samlades Sveriges juniorer- och seniorer i rytmisk gymnastik för att tävla i svenska mästerskapen i Örnsköldsvik.
29 junior & 29 senior deltog, både i individuella program och i duo, det vill säga två personer som samkör med två stycken redskap…

Hur fungerar Rytmisk gymnastik

I rytmisk gymnastik utförs program till musik där gymnasten använder sig av olika handredskap.
De fyra handredskapen är tunnband, boll, käglor och band.

Under alla program ska handredskapet vara i ständig rörelse samt i harmoni med det gymnastiska och musikaliska utförandet.
Handredskapet ska hanteras så att det befinner sig i gymnastens händer, på kroppen, på golvet eller i luften.

Kasten är avancerade och når så högt som tio meter upp i luften där varje rörelse ska motsvara musikens karaktär och följa dess rytm.
De estetiska rörelserna, inlevelsen i musiken och sättet att presentera kombinationen gör rytmisk gymnastik till en gren som genom sina oändliga variationsmöjligheter fascinerar såväl utövare som publik.

Från Halmstad rytmisk gymnastikförening hade ni fyra gymnaster med i SM 
-Ja Linn Anderud & Ella von Haartman på juniorsidan samt Gabriella Jansson & Saga Widing som är seniorer.

Vi kan glädjande berätta att våra juniorer i sina individuella program placerade sig Linn Anderud på 6:e plats och Ella von Haartman på 11:e plats.
För våra seniorer kom Gabriella Jansson & Saga Widing på andra hälften av deltagarna med små marginaler mellan gymnasterna.

JSM junior Duo – Linn Anderud & Ella von Haartman, glädjer vi oss åt en bronsmedalj i mångkampen på lördagen som gav dem plats till final, dagen efter.
I Söndagens gren-final tog Linn & Ella hem JSM silver i sitt duoprogram utfört med tunnband .

Det är riktigt roligt att få visa upp att Halmstad rytmisk gymnastikförening som sätter vackra Halmstad på kartan i denna sporter.
Vid OS i Los Angeles 1984 utsågs rytmisk gymnastik till världens vackraste idrott, det var samma år och tävling som vi hade en gymnast representerande ifrån Halmstad, Viktoria Bengtsson (nu vid namn: Viktoria Albrektson). Bara det är en ”fjäder i hatten” och en stor förebild för våra gymnaster avslutar en stolt Malin Anderud till Halmstadsport.

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen