Gymnastik

Kvaltävlingen över för Vilgot Hyll i Europeiska Ungdoms OS i Baku

Vilgot Hyll var en av de tre som representerade Sverige i Baku!

I svenska Laget ingick Marcus Stenberg (Luleå) William Sundell (Hammarby) och Halmstads Frigymnasters Vilgot Hyll . Detta är samma killar som för tre veckor sen ställde upp i JVM i Ungern. Laget hade som mål att göra 146 poäng.

Under dagens tävling så körde laget 148,9 poäng vilket visar på en otroligt bra prestation och Sverige är det bästa Nordiska laget med en slutplacering på 14:e plats strax efter Polen.

Laget har gjort en topp prestation. 18 serier genomförda med tyvärr ett fall från William Sundell, utöver det så körde alla igenom.
Marcus Stenberg lyckades ta sig till Mångkampsfinal och William Sundell gjorde person bästa poäng.

Vilgot har gjort en mycket väl genomförd tävling utan fall eller större missar
Han slutade i mångkampen på en 65:e plats med poängen 69,450.
Vilgot har haft en väldigt lång tävlingsperiod med många stora tävlingar bland annat JVM, landskamp, JSM, JNM och nu EYOF.

Jag som tränare kan inte annat än vara väldigt stolt över vårens prestationer och att han kan avsluta den här tävlings säsongen med en fallfri tävling.

Nu blir det en kort semester för Vilgot sen börjar arbetet mot Junior EM 2020 som går av stapeln 28-31 Maj 2020, där jag hoppas på att Vilgot och kusinen William slår sig in i det svenska laget.

Jag är åter igen otroligt nöjd och stolt över vad vi har åstadkommit och nu blickar vi framåt mot hösten där det ska ökas i svårighet som sen ska vara spikade till tävlingssäsongen 2020. Framtiden ser god ut och Halmstad Frigymnaster håller sig väl framme i den Svenska Gymnastik eliten skriver tränaren Niklas Andersson till Halmstadsport.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen