Gymnastik

Vilgot Hyll till på väg till European Youth Olympics i Baku

15 årige gymnasten Vilgot Hyll från Halmstad Frigymnaster är just nu på väg till European Youth Olympics i Azerbajdzjan.

Vilgot som för en månad sen representerade Sverige i artistisk gymnastik i Ungern skall återigen representera Sverige i ett stort mästerskap.

Den unga gymnasten är den andra någonsin som har fått åka till European Youth Olympics i klubbens historia för att försvara dem svenska färgerna. (Christoffer Soos var den första)

Innan det var dags för att stiga på planet har Vilgot finslipat på formen i Stockholm under två dagar. Uppladdningen för mästerskapet pågår just nu i Stockholm.

Endast tre gymnaster krigade om platserna för att få representera Sverige i mångkampen i artistisk gymnastik, som börjar på tisdag nästa vecka.

Tränaren Niklas Andersson säger så här om Vilgot

-Vilgot är i bra form och hans styrka är att han är bra på att tävla, är stabil och lugn sen har är hans specialgren bygel och där är han bra.
I fristående här han och väldigt bra i så det skall bli roligt säger Niklas till Halmstadsport.

Målet för tränaren och Vilgot är att göra så få misstag som möjligt och sen njuta av upplevelsen.

För Vilgots del har det här mästerskapet varit ett stort mål och är väldigt glad att få åka till Baku avslutar tränaren.

Lycka till säger vi på Halmstadsport

Bild: West Photo (Andreas Svensson)

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen