Ishockey

Vita Hästen var det bättre laget

Helgens match mot Vita Hästen slutade inte riktigt som tänkt. Gästerna vinner matchen med 0-4 efter periodsiffrorna 0-1, 0-1, 0-2

Så här sammanfattar tränaren Sebastian Pihl matchen

Vi drar på oss för många, onödiga utvisningar. Och det visar sig ganska tydligt att det är en stor bidragande faktor till gårdagens förlust. Samtliga fyra mål som Vita Hästen gör görs i Powerplay, varav ett mål i spel fem mot tre och två mål under ett fem minuter långt boxplay pga ett matchstraff från vår sida.

Fotograf Sophie Blomqvist

I början av matchen är det Vita Hästen som har kommandot över spelet, och vi får inte till några chanser framåt. Efter halva första perioden är det dock tvärtom, då är det vi som är det bättre laget på banan och skapar många bra chanser. Vilket gör att vi får med oss en bra känsla och ett bra flow in i andra perioden.

 

 

 

Men som tidigare nämnt blir det sönderryckt med våra utvisningar, och Vita Hästen tar tillvara på sina chanser. Samtidigt som vi är för ineffektiva i våra chanser i Powerplay.
Vita Hästen vinner rättvist, dem är det bättre laget och är mer effektiva i sina moment ute på isen!

Men, hoppet om en plats i J18-Elit är långt ifrån över!
Idag beger vi oss till Skövde för att spela vår andra match.
Vi kommer att behöva visa mycket mer vilja och attityd under morgondagens match. Ta mycket mer avslut och spela mer samlat för att kunna åka hem med tre poäng i bagaget!

Matchen går att följa på https://www.svenskhockey.tv/sub/skovdeishockeyklubbungdom/Live/33b824ba76214583b6be8e1496581d15

Matchfakta Hammers – Vita Hästen

Skottstatistik
29-28 (14-6, 9-8, 6-14)

Utv Halmstad
33 Min
(4×2 min, 1×5 min, 1×20 min)

Utv Vita Hästen
6 min
(3×2 min)

Foto: Sophie Blomqvist

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen